Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Στα Σφακιά ποτέ ανεμογεννήτριες» – Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες αντιδράσεις από πρωτοβουλία πολιτών στην Κρήτη

«Στα Σφακιά ποτέ ανεμογεννήτριες» – Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες αντιδράσεις από πρωτοβουλία πολιτών στην Κρήτη

«Ούτε στα Σφακιά, ούτε πουθενά»

Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη Γιορτή Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Κληρονομιάς που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Σφακίων με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανώπολης και του Δήμου Σφακίων.
Ο στόχος επετεύχθη, οι δράσεις και οι μαζώξεις της κοινότητας άφησαν ισχυρό αποτύπωμα!
Μετά την βιωματική ξενάγηση στα Κολοκάσια διαμορφώνεται αίτημα να ενταχθεί στους παραδοσιακούς οικισμούς και μετά την Αστροπαρατήρηση με τον Σύλλογο φίλων Αστρονομίας Κρήτης διαμορφώνεται πρόταση για δημιουργία Αστρομονοπατιού στην περιοχή.
Η υπέροχη ανάβαση στις Πάχνες και η εντυπωσιακή θέα νοηματοδότησε ακόμα περισσότερο τον αγώνα για την προστασία των βουνών!

Όχι τέρατα στα Σφακιά

«Πρέπει να σκεφτούμε ποια θα είναι σε 50, 100 ή 200 χρόνια τα τοπόσημα της περιοχής και τι ιστορία θα αφηγούνται για τον τόπο και τους ανθρώπους τους.
Να μην επιτρέψουμε στον ιστορικό του μέλλοντος να μπορεί να γράψει για ανεμογεννήτριες τέρατα στα Σφακιά, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αρθούμε στο ύψος της δύσκολης αυτής περίστασης επαναπροσδιορίζοντας την σχέση τόπου και κοινότητας, για όλους που πέρασαν, για όλους που θα έρθουν, για κάθε δέντρο και κάθε κορυφή μας.
Στα Σφακιά ποτέ», τόνιζε σε ανακοίνωσή της η Παγκρήτια Δικτύωση για το περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης