Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα Ανδρουλάκη κατά πάντων στο ΠΑΣΟΚ - Σκληρό ντέρμπι για 3 η είσοδος στον β' γύρο

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα Ανδρουλάκη κατά πάντων στο ΠΑΣΟΚ - Σκληρό ντέρμπι για 3 η είσοδος στον β' γύρο
Μεγάλο φαβορί για την επανεκλογή του στην ηγεσία ο Νίκος Ανδρουλάκςη, ωστόσο από τη δεύτερη θέση μέχρι την ... ουρά προκύπτουν ανατροπές
Εκπλήξεις φέρνει η τελευταία δημοσκόπηση πριν τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, καθώς εμφανίζει μεν ως μεγάλο φαβορί για την επανεκλογή στην ηγεσία τον Νίκο Ανδρουλάκη, ωστόσο από τη δεύτερη θέση μέχρι την ... ουρά προκύπτουν ανατροπές.
Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά, ο Παύλος Γερουλάνος όχι μόνον έρχεται τρίτος με ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και εμφανίζει τα καλύτερα ποσοστά από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο στον β' γύρο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Στην δεύτερη θέση παγιώνεται ο Χάρης Δούκας, επιβεβαιώνοντας την τάση όλων τελευταίων σφυγμομετρήσεων.
Αρκετά πιο χαμηλά με ισχνά μονοψήφια ποσοστά πλασάρονται οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, οι οποίοι δεν φαίνονται ικανοί να «απειλήσουν» τους συνυποψήφιούς τους.

Υψηλό το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Αρκετά υψηλό είναι το ενδιαφέρον της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς φαίνεται πως θα προσέλθει μαζικά στην κάλπη της Κυριακής, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από το 30,8% της ευρύτερης κοινής γνώμης.
Είναι εύλογο το ύψος της συμμετοχής και η σύνθεση του εκλογικού σώματος θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το συσχετισμό δυνάμεων, κανείς όμως δεν μπορεί με ακρίβεια να το προσδιορίσει.

1_35.webp

Σκληρό ντέρμπι για 3 η είσοδος στον δεύτερο γύρο - Σαρώνει ο Ανδρουλάκης στην παράσταση νίκης

Όπως αποτυπωνόταν σε όλη την προεκλογική περίοδο, ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει και σε αυτή τη μέτρηση να συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό προτιμήσεων τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στους υπόλοιπους βασικούς δείκτες, που είναι η καταλληλότητα για την προεδρία και η παράσταση νίκης.
Συγκριμένα, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρείται καταλληλότερος από το 25,7% του συνόλου και από το 35% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Οι επόμενοι τρεις διεκδικητές οι κ. Δούκας, Γερουλάνος και η κ. Διαμαντοπούλου ακολουθούν με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους στην ερώτηση της καταλληλότητας, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο στην παράσταση νίκης, όπου ο κ. Ανδρουλάκης καταγράφει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του, ιδιαίτερα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Προβάδισμα που αποτυπώνεται και στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου όπου ο κ. Ανδρουλάκης με 30,1% οδηγεί την κούρσα με τον κ. Δούκα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 21,9%, έχοντας, ωστόσο, σε κοντινή απόσταση τον κ. Γερουλάνο που με 19.7% δείχνει μετά το ενισχυμένος και την κ. Διαμαντοπούλου με 19,2%.

3_18.webp

4_13.webp





Σκληρό ντέρμπι για την είσοδο στον δεύτερο γύρο - Μόνο ο Γερουλάνος μπορεί να κοντράρει Ανδρουλάκη σε σενάριο δεύτερης κυριακής

5_15.webp

Η θέση που φαίνεται κλειδωμένη για το Β’ γύρο είναι αυτή του κ. Ανδρουλάκη, με τον κ. Δούκα να διατηρεί ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων δύο υποψηφίων, κυρίως γιατί έχει επιδείξει μεγαλύτερη σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας.
Ωστόσο, οι διαφορές που καταγράφονται είναι οριακές και κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί επί της ουσίας να θεωρηθεί έκπληξη.
Στις πιθανές διασταυρώσεις του Β’ γύρου ο κ. Ανδρουλάκης αναδεικνύεται νικητής, αυτή η συζήτηση όμως είναι κάπως προωθημένη καθώς το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής θα διαμορφώσει νέες δυναμικές και θα τοποθετήσει το πολιτικό δίλλημα σε νέα βάση.
Σε κάθε περίπτωση, ως καλύτερος «διεκδικητής» της ηγεσίας -σε πιθανό σενάριο β' γύρου κόντρα στον Νίκο Ανδρουλάκη αναδεικνύεται ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος άλλωστε είναι και ο μόνος που συγκρατεί σε μονοψήφια διαφορά τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης