Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαστούκι σε Barnier και Macron από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση - Τουλάχιστον 195 βουλευτές θα καταψηφίσουν τη νέα κυβέρνηση

Χαστούκι σε Barnier και Macron από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση - Τουλάχιστον 195 βουλευτές θα καταψηφίσουν τη νέα κυβέρνηση
Η πρόταση μομφής κατατέθηκε από 192 βουλευτές που ανήκουν στον αριστερό συνασπισμό και αναμένεται να στηριχθεί από περίπου 200 βουλευτές
Η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Πρωθυπουργού Michel Barnier στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της κυβέρνησης πριν από ένα μήνα, όπως ανέφερε το πρακτορείο France-Presse.
«Η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης, τόσο ως προς τη σύνθεσή όσο και ως προς τις κατευθύνσεις της, αποτελεί άρνηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών», αναφέρεται στο έγγραφο του κόμματος.
Σημειώνεται ότι η πρόταση κατατέθηκε από 192 βουλευτές που ανήκουν στον αριστερό συνασπισμό και αναμένεται να στηριχθεί από περίπου 200 βουλευτές από όλες τις πτέρυγες.
Το έγγραφο θα παρουσιάσει ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Olivier Faure, κατά τη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου.
Επισημαίνεται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron διόρισε τον Michel Barnier ως τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας.
Πρόκειται για έναν δεξιό πολιτικό από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας επί της προεδρίας του Jacques Chirac και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος που εκπροσώπησε τα συμφέροντα της ΕΕ κατά τη διάρκεια του Brexit.
Ο Barnier έγινε ο γηραιότερος επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Μετά την είδηση του διορισμού του Barnier ως επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, ο Jean-Luc Mélenchon, ηγέτης του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, δήλωσε ότι οι εκλογές «κλάπηκαν» από τον γαλλικό λαό και κάλεσε σε ισχυρές κινητοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης