Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό χτύπημα με drones στα Υψίπεδα του Γκολάν - Η Ισλαμική Αντίσταση εξόντωσε 2 στρατιώτες του Ισραήλ - Άλλοι 24 τραυματίες

Ισχυρό χτύπημα με drones στα Υψίπεδα του Γκολάν - Η Ισλαμική Αντίσταση εξόντωσε 2 στρατιώτες του Ισραήλ - Άλλοι 24 τραυματίες
Το ένα drone αναχαιτίστηκε από τις αεροπορικές άμυνες, ενώ το δεύτερο χτύπησε μια στρατιωτική βάση στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 άλλοι τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή επίθεση με drones που πραγματοποιήθηκε στα Υψίπεδα του Γκολάν από την Iρακινή φιλοϊρανική οργάνωση «Ισλαμική Αντίσταση» πριν από λίγες ημέρες.
Η επίθεση έλαβε χώρα πριν από μερικές μέρες ωστόσο ανακοινώθηκε από τις IDF σήμερα 4/10.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι δύο στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani, Τάγμα 13, σκοτώθηκαν όταν ένα drone που εκτοξεύθηκε από το Ιράκ εξερράγη σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν.
Μια έρευνα από τον ισραηλινό στρατό αποκάλυψε ότι η επίθεση περιελάμβανε δύο drones φορτωμένα με εκρηκτικά, τα οποία εκτοξεύθηκαν από το Ιράκ.
Το ένα drone αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα, ενώ το δεύτερο χτύπησε μια στρατιωτική βάση στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τον στρατό.

Hamas: Η επίθεση της Ισλαμικής Αντίστασης στέλνει ισχυρό μήνυμα

Σχολιάζοντας την επιχείρηση, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Al-Qassam, Abu Obeida, χαιρέτισε «τους αδελφούς μας» στην Ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση για την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό απέναντι στη σιωνιστική επίθεση, λέγοντας: «Επαινούμε την κορυφαία επιχείρησή τους που στόχευσε τις δυνάμεις κατοχής στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν με drones, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς».
Επίσης, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις τους στέλνουν ένα μήνυμα προς την ισραηλινή κατοχή ότι «η εμμονή σας στην επιθετικότητα θα σας φέρει περισσότερες απώλειες και οπισθοχωρήσεις μέχρι να εκδιωχθείτε από τη γη μας, θέλοντας Θεού».

Νέα αποτυχία για την ισραηλινή αεράμυνα

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση προς τους στρατιώτες, καθώς ένα (ιρακινό) drone εξερράγη μέσα σε στρατιωτική βάση, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 23 από την Ταξιαρχία Golani.
Το drone εισήλθε στον εναέριο χώρο των Υψιπέδων του Γκολάν το βράδυ της Τετάρτης, προερχόμενο από το Ιράκ, χωρίς να ανιχνευθεί από τα ραντάρ, σύμφωνα με τις αναφορές.
Επίσης, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν ότι σήμανε συναγερμός σε ολόκληρα τα Υψίπεδα του Γκολάν λόγω της επίθεσης από το Ιράκ.
Ωστόσο, η έρευνα υπέδειξε αποτυχία ανίχνευσης του δεύτερου drone εγκαίρως, με αποτέλεσμα να μην εκδοθούν προειδοποιήσεις και να μην έχουν οι στρατιώτες αρκετό χρόνο για να καλυφθούν.
Ισραηλινά μέσα δημοσίευσαν επίσης φωτογραφία που δείχνει τις ζημιές στη βάση που στοχοποιήθηκε από την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ νωρίς τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης