Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Εγκρίθηκαν τα αντίποινα κατά του Ιράν από το συμβούλιο ασφαλείας του Netanyahu

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Εγκρίθηκαν τα αντίποινα κατά του Ιράν από το συμβούλιο ασφαλείας του Netanyahu
Το Τελ Αβίβ θέλει να διασφαλίσει ότι η απάντησή του προς την Τεχεράνη δεν θα οδηγήσει σε ανταλλαγή πληγμάτων στο άμεσο μέλλον
Το συμβούλιο ασφλαείας της κυβέρνησης του Ισραήλ αποφάσισε να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, αργά το βράδυ της Παρασκευής, επικαιροποιώντας προηγούμενη απόφαση που έλαβε προ ημερών.
Στη σχετική συνεδρίαση ωστόσο οριστικοποιήθηκε η μορφή και η ένταση των αντιποίνων του Τελ Αβίβ για τον πυραυλικό καταιγισμό που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου από το Ιράν, όπως μεταδίδει το ισραηλινό Channel 13.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το κανάλι την Παρασκευή το βράδυ, το Τελ Αβίβ θέλει να διασφαλίσει ότι η απάντησή του προς την Τεχεράνη δεν θα οδηγήσει σε ανταλλαγή πληγμάτων στο άμεσο μέλλον.
Το Ισραήλ επιδιώκει να πραγματοποιήσει μια σημαντική επιχείρηση ως αντίποινα, αλλά θέλει να αποφύγει ενέργειες που θα αποσπάσουν την προσοχή από τους πολεμικούς της στόχους σε Λίβανο και Γάζα.
Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανέφερε ότι αν ήταν στη θέση των Ισραηλ, θα εξέταζε εναλλακτικές επιλογές για το πώς να χτυπήσουν το Ιράν.
Σημείωσε ότι καμία άλλη αμερικανική διοίκηση δεν έχει υποστηρίξει το Ισραήλ τόσο πολύ όσο η δική του.
Ο Biden επισήμανε επίσης ότι το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα απαντήσει στο Ιράν, και αν ήταν στη θέση τους, θα εξέταζε εναλλακτικές αντί για αντίποινα.
Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν συνεχή επικοινωνία με τους Ισραηλινούς για ... «12 ώρες την ημέρα».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι το Τελ Αβίβ έχει κάθε δικαίωμα να ανταποδώσει οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν, τη Hezbollah ή τους Houthis, αλλά υπογράμμισε τη σημασία της ακρίβειας στην απάντησή τους.
Ο Biden σημείωσε ότι οι Ισραηλινοί δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με την απάντησή τους προς το Ιράν και ότι η Ουάσινγκτον καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει την έναρξη πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Πρόσθεσε: «Αν ήμουν στη θέση των Ισραηλινών, θα εξέταζα εναλλακτικές επιλογές αντί για επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν», επισημαίνοντας ότι η παρουσία ανεξέλεγκτων αντιπροσώπων, όπως η Hezbollah και οι Houthis, δυσχεραίνει τις προσπάθειες διαχείρισης των εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης