Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική συμφωνία Ιταλίας και Γαλλίας – Έπεσαν οι υπογραφές, στα χνάρια της Meloni ο Macron για το μεταναστευτικό

Ιστορική συμφωνία Ιταλίας και Γαλλίας – Έπεσαν οι υπογραφές, στα χνάρια της Meloni ο Macron για το μεταναστευτικό

Πρωταρχικός στόχος της μονάδας θα είναι ο εντοπισμός δικτύων μεταναστών και διακινητών

Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία υπέγραψε κοινή συμφωνία συνεργασίας με την Ιταλία με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, σηματοδοτώντας μια απότομη στροφή για το Παρίσι στο θέμα.
Ο Bruno Retailleau, ο νέος υπουργός Εσωτερικών στη Γαλλία, είχε προτείνει τη δημιουργία μιας «επιχειρησιακής ερευνητικής μονάδας» μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας στις αρχές Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι η χώρα του είχε αρχικά επιτεθεί στη Ρώμη για την καταστολή των παράνομων αφίξεων.
Η Ιταλία αποδέχθηκε επισήμως την προσφορά το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου, με τον Γάλλο υπουργό να τον ανεβάζει υπογράφοντας τη συμφωνία μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του, Matteo Piantedosi, στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών της G7 στην Καμπανία.
Η συνεργασία στοχεύει να είναι λειτουργική το 2025 και να αποτελεί μέρος ενός νέου οργανισμού για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας μεταναστών.
Θα αποτελείται από αξιωματικούς επιβολής του νόμου και ερευνητές τόσο από τη Γαλλία όσο και από την Ιταλία που ειδικεύονται στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Πρωταρχικός στόχος της μονάδας θα είναι ο εντοπισμός δικτύων μεταναστών και διακινητών.
Θα εργαστεί επίσης για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων εγκληματικών πληροφοριών.
Η νέα γραμμή της Γαλλίας για τη μετανάστευση, και η επιθυμία για συνεργασία με την Ιταλία, σηματοδοτεί μια απότομη στροφή με το παρελθόν.
Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bruno Retailleau ανακοίνωσε ότι θέλει νέους νόμους με στόχο την καταπολέμηση της μετανάστευσης, φτάνοντας στο σημείο να απαιτήσει μια αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας για να επιτρέψει δημοψήφισμα για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης