Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Βάλτε τέλος στη θρησκευτική διαστροφή για τη Γη της Επαγγελίας – Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Erdogan: Βάλτε τέλος στη θρησκευτική διαστροφή για τη Γη της Επαγγελίας – Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο τον Nasrallah αφού είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός 21 ημερών
Δραματική έκκληση να γίνει ό,τι πρέπει και χρειάζεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να λάβει χώρα ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Όπως ξεκαθάρισε, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι εκτός ελέγχου ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δεν ακούει κανέναν – είναι ανεξέλεγκτος.
Στην ουσία, λέει ο Erdogan, οι δυτικές χώρες όχι μόνον δεν χαλιναγωγούν τον Erdogan, αλλά με τη συμπεριφορά τους τον ενθαρρύνουν…
Σημειωτέον, του παρέχουν όπλα και βόμβες που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Erdogan εκφώνησε μια ομιλία - προειδοποίηση σχετικά με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και την επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο.
Και περιέγραψε πολύ ξεκάθαρα ένα πλαίσιο για τη διακοπή του πολέμου.
Ανέφερε επίσης ότι τόσο οι μουσουλμανικές χώρες όσο και ο κόσμος απειλούνται από έναν περιφερειακό ή παγκόσμιο πόλεμο.
Παράλληλα, τόνισε ότι τα υπερεθνικά ιδρύματα και οι παγκόσμιοι οργανισμοί, κατ’ ουσίαν, είναι χρεοκοπημένοι.
Όπως είπε, τα Ηνωμένα Έθνη είναι δυσλειτουργικά και, παρά τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, δεν υπήρξε καμία απόπειρα σύλληψης του Netanyahu.
Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah, Hassan Nasrallah, το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο τον Nasrallah αφού είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός 21 ημερών, σχολιάζοντας: «Ο Hassan Nasrallah είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγες στιγμές πριν δολοφονηθεί.
Ο Λίβανος συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός, αλλά και σε διαβούλευση με τη Hezbollah... Και ενημερώσαμε τους Αμερικανούς και τους Γάλλους».
Όπως γίνεται αντιληπτό, στην πραγματικότητα, η απειλή εκτείνεται πέρα από τις ισλαμικές χώρες και θα καταβροχθίσει ολόκληρο τον κόσμο…
Το σχέδιο Netanyahu από την έναρξη του πολέμου αποκαλύφθηκε πρόσφατα στις εφημερίδες.
Από την άλλη, ο Erdogan ανέφερε ότι οι Εβραίοι έχουν κατασκευάσει αυτές τις ανοησίες για τη λεγόμενη «γη της επαγγελίας» και ότι σχεδόν έχουν μετατρέψει τον κόσμο σε λουτρό αίματος στο όνομα αυτής της δεισιδαιμονίας, μιας διεστραμμένης θρησκευτικής πεποίθησης εδώ και 3.000 χρόνια.

Υπονόμευση της ειρήνης

Όποτε υπήρχε ελπίδα για ειρήνη και τα μέρη έφτασαν σε διαπραγματευτική θέση, ο Netanyahu έκανε αμέσως μια κίνηση και κατάφερνε να σαμποτάρει την ειρήνη.
Για παράδειγμα, την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είπε «Το Ισραήλ πρέπει τώρα να προχωρήσει προς μια ανταλλαγή ομήρων και μια ειρηνευτική συμφωνία προτού αυξηθούν οι απώλειες αμάχων» ο Netanyahu βομβάρδισε το νοσοκομείο Σίφα.
Όταν ο Biden επανέλαβε μια παρόμοια φράση, χτυπήθηκε μια χριστιανική εκκλησία.
Στην πραγματικότητα, ο Netanyahu, ο οποίος είναι εκτός ελέγχου και πρόκειται να ξεπεράσει τον Χίτλερ, έχει επανειλημμένα δείξει ότι δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τις ΗΠΑ ούτε τον χριστιανικό κόσμο.
Όταν ο Biden –εν μέσω συνεχιζόμενων συζητήσεων σχετικά με την ακριβή επιρροή του στην παγκόσμια πολιτική και το Ισραήλ– ανακοίνωσε στον κόσμο ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία ειρήνευσης, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει στο 90% των ζητημάτων, εκτός από τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας, δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Hamas Ismail Haniyeh.
Φυσικά, η επιλογή του Ιράν ως τόπου δολοφονίας ήταν σημαντική.
Επιπλέον, εξολόθρευσαν όχι μόνο τον ηγέτη της Hamas αλλά και το άτομο που βρισκόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman Al Thani: «Πώς μπορεί η διαμεσολάβηση (για μια κατάπαυση του πυρός Ισραήλ-Hamas) να πετύχει όταν το ένα μέρος δολοφονεί τον διαπραγματευτή της άλλης πλευράς;».
Σημειωτέον, όταν πιέστηκε ξανά για ειρήνη, ο Netanyahu δολοφόνησε τον Nasrallah και πολλούς διοικητές της Hezbollah.

Διασχίζοντας τα σύνορα

Σε αντίθεση με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και άλλων ισλαμικών χωρών, ο Erdogan έχει διατηρήσει τη λογική του - κάλεσε τους διεθνείς θεσμούς να αναλάβουν δράση και εκτίμησε ότι αυτή η απειλή είχε πλέον περάσει τα σύνορά του.
Αναγνώρισε ότι ενώ οι πολιτικές διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις είναι απαραίτητες, ειδικά από τη στιγμή ο κόσμος έχει γίνει πυριτιδαποθήκη.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ, η οποία είχε αντίκτυπο, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν το αντίθετο - συχνά επηρεασμένο από προκαταλήψεις στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν.
Ας δούμε τι θα φέρει ο Παντοδύναμος...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης