Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Φοβούνται νίκη Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εμποδίζουν - Η ΝΔ δεν ανακατεύεται στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

Γεωργιάδης: Φοβούνται νίκη Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εμποδίζουν - Η ΝΔ δεν ανακατεύεται στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ
"Μια χαρά είναι η ΝΔ, όλα καλά πάνε. Δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό ζήτημα αμφισβήτησης", τόνισε ο Άδ . Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Στον ΣΥΡΙΖΑ «είναι προφανές πως δεν θέλουν να κατέβει ο Κασσελάκης πρόεδρος και θα βρουν κάθε τρόπο να τον εμποδίσουν. Φοβούνται ότι αν κατέβει, μπορεί και να κερδίσει», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε χαρακτηριστικά πως αυτό που συμβαίνει στην ελληνική Αριστερά έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που δεν θα πίστευε κανείς ακόμη και σε ταινία να το έβλεπε.
Κάνοντας αναφορά στο εξώδικο Κασσελάκη , ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «τυπικά μπορεί να έχει και δίκιο με βάση το γράμμα του νόμου. Το πόθεν έσχες είναι προσωπικό δεδομένο και δημοσιεύεται κατόπιν απόφασης της Βουλής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένο τρόπο».
«Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα αυτό δεν έχει μέλλον και είναι θαύμα το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εδώ που βρίσκεται, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της σε αυτούς τους ανθρώπους, και μάλιστα την κρισιμότερη περίοδο του 2015», τόνισε.

Για ΠΑΣΟΚ

Με το βλέμμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η ΝΔ δεν ανακατεύεται, ούτε έχει ποτέ ανακατευτεί στις εσωκομματικές εκλογές της Χαριλάου Τρικούπη.
Σχολίασε ότι «το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε και ολοκληρώνει μια νορμάλ δημοκρατική διαδικασία και αυτό είναι καλό».
Απαντώντας στις αιτιάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε αφήσει «αιχμές» για την ενότητα της ΝΔ,απάντησε: «να θυμίσω πως ο Γιώργος Παπανδρέου όταν εξελέγη πρωθυπουργός, ήταν να διαγράψει τον Κώστα Σημίτη. Έχετε δει πολλούς αρχηγούς της ΝΔ να διαγράφουν κάποιον πρώην; Λοιπόν, ας τα αφήσουμε αυτά, μια χαρά είναι η ΝΔ, όλα καλά πάνε. Δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό ζήτημα αμφισβήτησης, σας το λέω ως αντιπρόεδρος του κόμματος».

Διάψευση για αγορά ακινήτου

Ο υπουργός διέψευσε τις φήμες και τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που τον θέλουν να έχει αγοράσει ακίνητο ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή απέναντι από το Χίλτον.
Ξεκαθάρισε ότι το μόνο ακίνητο που διαθέτει υπό την κατοχή του είναι εκείνο που αγόρασε με δάνειο το 2007, πριν εκλεγεί βουλευτής, το οποίο πληρώνει σε μηνιαία βάση όπως οφείλει για να το ξεχρεώσει.

Για στρατιώτη: Παράνομο αυτό που έκανε, να έχει κυρώσεις

Με αφορμή το περιστατικό με Έλληνα στρατευόμενο, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του ΚΚΕ εκφράζοντας τη θέση του κατά του Ισραήλ, ο υπουργός σχολίασε πως κάτι τέτοιο είναι απολύτως παράνομο βάσει νόμου, καθώς απαγορεύεται να συμμετέχεις σε οποιαδήποτε εκδήλωση και να κάνεις οποιαδήποτε πολιτική δήλωση.
«Είναι δυνατόν να βγαίνει στρατιώτης φορώντας τη στολή και το εθνόσημο και να εκφράζει πολιτικές απόψεις, υποδυόμενος ότι εκφράζει το στράτευμα; Αυτό είναι ο ορισμός του παράνομου και πρέπει να έχει κυρώσεις», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι είχε δίκιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, που διαφώνησε.
«Οι νόμοι έχουν αξία; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλλάξει τον νόμο, να φέρει μια τροπολογία στη Βουλή που να επιτρέπει στους στρατεύσιμους να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με το εθνόσημο και με στολή κι αν πάρει την πλειοψηφία της Βουλής και γίνει νόμος του κράτους, με γειά τους με χαρά τους», συμπλήρωσε.

Tριπλασιασμός των μεταμοσχεύσεων

Στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, αυτή η τελευταία τριετία είναι η καλύτερη στην ιστορία, επισήμανε ο υπουργός.
Όπως ανέφερε, «σε δείκτη μεταμοσχεύσεων ανά πληθυσμό παραλάβαμε στο 3, όταν ο μέσος όρος είναι στο 20, και τώρα το έχουμε φτάσει σχεδόν στο 11, δηλαδή έχουμε τριπλασιάσει τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων. Ειδικά όταν ξεκινήσει και η αντίστοιχη κλινική στο Ωνάσσειο, η Ελλάδα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, για αυτό και υπέγραψα και τη σχετική συμφωνία με την Κύπρο».
Αναφέρθηκε στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής για Μεταμοσχεύσεις Ήπατος, αλλά και στα ράντζα λέγοντας πως ως φαινόμενο στο ΕΣΥ έχουν μειωθεί πάρα πολύ, με την εικόνα σε σχέση με πριν 5-10 χρόνια να έχει βελτιωθεί.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, «τώρα βασικό πρόβλημα με τα ράντζα έχουμε στο "Αττικόν" και στο "Γεννηματά" μόνο. Αυτό συμβαίνει, γιατί στην εφημερία στο "Αττικόν" από τους 100 που φτάνουν, οι 55 είναι εκτός Αττικής. Άρα, έχεις ένα νοσοκομείο που είχε σχεδιαστεί να έχει περίπου 70.000 εισαγωγές τον χρόνο κατά μέσο όρο και έχει 150.000. Άρα, είναι ένα φαινόμενο που εξηγείται, γιατί έχει τεράστια πίεση. Τι κάνουμε για αυτό; Τώρα που μιλάμε λειτουργεί εργοτάξιο από το Ταμείο Ανάκαμψης για να παραδώσουμε πενταπλάσιο σε όγκο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μέχρι το Πάσχα και από τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα θα φτάσει τα 5.000. Κάθε 2 μέρες κάνω εγκαίνια μιας νέας κλινικής».
Απαντώντας τις κατηγορίες του Ν. Ανδρουλάκη για την ιδιωτική δαπάνη, είπε ότι «από το '80 η Ελλάδα είναι από πρώτη έως τρίτη στις δαπάνες στην Υγεία, γιατί το μοντέλο του ΕΣΥ έχει οδηγήσει στο να φτιάξουμε παράλληλα κι ένα μεγάλο ιδιωτικό σύστημα. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό και ο κ. Ανδρουλάκης με αυτό που είπε δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης