Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόλεμος: Ο Κασσελάκης αποκλείστηκε από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - «Αριστερή χούντα» λένε οι οπαδοί του

Πόλεμος: Ο Κασσελάκης αποκλείστηκε από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ -  «Αριστερή χούντα» λένε οι οπαδοί του
Το θρίλερ με την απαρτία των 150 μελών και η οργή των οπαδών του Κασσελάκη που έκαναν λόγο για φασιστικές συμπεριφορές - Ραντεβού στο συνέδριο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών δίνει με ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
(Διαρκές Upd) Σκηνικό διάλυσης επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βασικό σενάριο για το μέλλον αυτό της διάσπασης καθώς αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2024 ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση εννέα ωρών, εν μέσω πρωτοφανούς έντασης και αντιπαραθέσεων εκτός της αίθουσας, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μπλόκαρε την υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές
Κλίμα έντασης ακολουθησε από τους οπαδούς του Κασσελάκη οι οποίοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για ντροπή και για φασιστικές συμπεριφορές ενώ ο... πόλεμος μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο με ιδιαίτερη ένταση απο τους οπαδούς της κάθε πλευράς.

«Παρών» δηλώνει ο Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ραντεβού στο συνέδριο είναι η πρώτη αντίδραση της πλευράς Κασσελάκη:


Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-10-12_201932.png
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-10-12_201857.png



Έξι μέλη της ΚΕ κατά των σχεδίων «ρευστοποίησης του κόμματος από Κασσελάκη και 87»

Έξι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του ο καθηγητής και πρώην υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης σε κείμενό τους δηλώνουν την αντίθεσή τους «στα δύο διαφαινόμενα σχέδια ρευστοποίησης του κόμματος, είτε της πλευράς Κασσελάκη είτε της πλειοψηφίας των 87 και άλλων συνοδοιπόρων τους».
Το κείμενο υπογράγουν οι Βασίλης Σμπώκος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Μάρκος Χατζησάββας, Δημήτρης Παρθένης,Μιχάλης Γιαπιτζής.

Εντάσεις και διαξιφισμοί από νωρίς

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 συζητήθηκε η πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.
Πέρασε με 138 ψήφους η απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Κασσελάκης με μόλις 150 μέλη της ΚΕ να βρίσκονται στη αίθουσα.
Αιτιολογώντας την πρόταση ανέφερε πως «στους
17 λόγους του αιτήματος του Θέμη Μουμουλίδη, 18ος είναι το εξώδικο,
το οποίο όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά δεν έπρεπε να σταλεί, 19ος είναι η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου όπου μόνο αλλαγή πολιτεύματος δεν ζήτησε, 20ός είναι η σημερινή προσπάθεια δι' αντιπροσώπων, όπως οι ίδιοι είπαν, να εμποδίσουν τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής».
Ήδη, η έναρξη της συνεδρίασης ήταν επεισοδιακή, αφού ξεκίνησε  σε υψηλούς τόνους και μάλιστα, με  καθυστέρηση, αφού αρχικά και για διάστημα ωρών δεν υπήρχε απαρτία.
Η καθυστέρηση προκλήθηκε επειδή μέλη από την πλευρά Κασσελάκη, αν και ήταν στην αίθουσα, αρνήθηκαν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους για να "μπλοκάρουν" την συνεδρίαση.
Ωστόσο, πήγαν με καθυστέρηση μέλη της πλειοψηφίας και έτσι, ξεκίνησε για άλλη μια φορά επεισοδιακά η συνεδρίαση.
Από την πλευρά Κασσελάκη εντός της συνεδρίασης βρίσκεται μόνο η Θ. Τζάκρη, καταγγέλλοντας ότι κάποια άτομα που δεν είναι μέλη πήραν  κάρτα, αλλά και μιλώντας νωρίτερα για καθυστέρηση της διαδικασίας λόγω μη απαρτίας (απαιτούνται 148 από 294 μέλη της Κεντρικής  Επιτροπής).
Τελικά, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10), σημειώθηκε απαρτία και ξεκίνησε η συνεδρίαση με καθυστέρηση 2,5 ωρών.
 Στους 151 είναι οι συμμετέχοντες στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης της Θεοδώρας Τζάκρη, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Μπίρμπας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024.
Να σημειωθεί ότι για την απαρτία χρειάζονται 148 από 294 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Σύμφωνα με τον ίδιο η συνεδρίαση ξεκίνησε με 147 μέλη επί συνόλου 293, κατόπιν έφτασε τους 150 και με τη Θεοδώρα Τζάκρη -που τελικά πήρε καρτελάκι για να μιλήσει- έφτασαν τα 151.
Μέσα σε επεισοδιακό κλίμα, σε λίγη ώρα, να τεθεί προς ψήφιση η τροπολογία του κ. Μουζάλα που ζητά τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η τροπολογία του κ. Μαντζουράνη που ζητά τον αποκλεισμό του από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Τα επόμενα βήματα προς τη... διάσπαση;

Το επόμενο βήμα θα είναι η παραπομπή της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής στην Πολιτική Γραμματεία η οποία έχει υπό την επίβλεψή της την ΚΟΕΣ, την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.
Σημειώνεται ότι η ΚΟΕΣ δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση της ΚΕ.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από το συνέδριο.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα.
Κατά πληροφορίες η απόφαση έχει πολιτική καταδίκη συμπεριφορών με ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο, ενώ απείχαν τα μέλη της ΚΕ που ανήκουν στην ομάδα Πολάκη.

Γεροβασίλη - ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα έδειξε πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο

«Η μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας είναι αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα» είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Όλγα Γεροβασίλη στην τοποθέτησή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται το Σάββατο (12/10) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Είμαστε στο σημείο αυτό μετά από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τοποθετήσεις σε πολιτικά θέματα, αλλά και ζητήματα ήθους και ύφους, που τέθηκαν με ευθύνη του πρώην προέδρου.
Εμείς δεν κάναμε επιθετικές ενέργειες, αλλά αμυντικές ενέργειες όλο αυτό τον καιρό».
Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε: «Το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο.
Από την πλευρά μου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τον Φεβρουάριο στο συνέδριο αλλά τότε η άποψη μου δεν ήταν πλειοψηφική.
Σήμερα είναι.
Οι κινήσεις μας είναι αντίδραση στη δράση. Λέμε ένα "Ως εδώ!".
Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ;
Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές;
Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας».

Μαντζουράνης: Περιφρονούν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοπροστατευθεί με τις αποφάσεις

Ο κ. Μαντζουράνης κατά την έναρξη δήλωσε ότι «η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει κανονικά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα απαρτίας. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθούσης, και η άρνησή τους να λάβουν κάρτα εισόδου, ενώ ταυτόχρονα κάνουν δημόσιες δηλώσεις, δείχνει ότι περιφρονούν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτερου οργάνου που είναι η Κεντρική Επιτροπή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όποια προσπάθεια περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών και υπονόμευσης του οφείλει να αυτοπροστατευθεί. Και θα αυτοπροστατευθεί με τις αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή και όλα τα άλλα νόμιμα εκλεγμένα όργανα του».
Κληθείς να απαντήσει εάν θα υπάρξουν διαγραφές ή αποκλεισμοί (του Στέφανου Κασσελάκη) ο κ. Μαντζουράνης απάντησε «πρώτη φορά το ακούω».

Τεταμένο το κλίμα


Το κλίμα στο κόμμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, αλλά και για τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο βαρύ, δεδομένου ότι στην Πολιτική Γραμματεία που προηγήθηκε, στελέχη των «87» αποφάσισαν να γίνει κανονικά σήμερα, Σάββατο 12/10, η Κεντρική Επιτροπή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δρομολογούν ψηφοφορία για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στ. Κασσελάκη από την κούρσα για ηγεσία του κόμματος.
Άλλωστε, ο ίδιος βλέποντας πως στένεψε ο κλοιός μπροστά στην αποφασιστικότητα από την πλειοψηφία του κόμματος να προχωρήσει με απόφαση αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του στην Κεντρική Επιτροπή, απέσυρε τελικά το εξώδικο σε μια κίνηση να πέσουν οι τόνοι, αλλά και …συμφιλίωσης.
Όπως εξήγησε, η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των άλλων υποψηφίων, η καταδίκη της διαρροής από την Πολιτική Γραμματεία στις 8 Οκτωβρίου, δικαίωσαν τις θέσεις του και έτσι, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει περαιτέρω νομικές ενέργειες.
Ωστόσο, δηλώνει πως είναι «de facto» και «de jure» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει λόγο για σχέδιο για τον αποκλεισμό του από την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που στοχεύει στον αποκλεισμό μου από την υποψηφιότητα», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Κασσελάκης, καλώντας μάλιστα τον Α. Τσίπρα να θέσει υποψηφιότητα απέναντί του.
Στο μεταξύ, μήνυμα για μια "τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες" στις εκλογές έστειλε εκ νέου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του λίγη ώρα πριν από την συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος που δεν θα παραστεί, καθως βρίσκεται στην Κρήτη.
"Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία», υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα  ότι οι πρωτοβουλίες του για τερματισμό της εσωστρέφειας απέδωσαν καρπούς, αφού "«εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται".
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Πολάκης έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να αποκλείσει τον Στ. Κασσελάκη, αλλά να τον κερδίσει.

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Κανονικά, αν και καθυστερημένα λόγω μη απαρτίας νωρίτερα, διεξάγεται τελικά σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου τα μέλη της Επιτροπής θα αποφασίσουν για το μέλλον της υποψηφιότητας Κασσελάκη.
Στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο αποκλεισμού του από την κούρσα για ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με  διαφωνία για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στην αίθουσα, αλλά και με έλλειψη απαρτίας.
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση δεν μετέχουν δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, αλλά και ο Πάνος Ρήγας.

Τζάκρη: Μένει να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή Κασσελάκη στις εκλογές

«Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», ανέφερε σε δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη στο χώρο όπου διεξάγεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι εργασίες της δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επειδή δεν υπάρχει απαρτία», σημείωσε νωρίτερα το Σάββατο η κα Τζάκρη.
Πρόσθεσε ότι «η γραμματέας και οι "87" μεταθέτουν συνεχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν, τα οποία αρνούνται όμως μέχρι στιγμής να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή».
«Τι άλλο μέλλει να γίνει; Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», κατέληξε η κα Τζάκρη.
tzakri_1.JPG
Απέξω οι "Κασσελίστας", μόνο η Τζάκρη εντός συνεδρίασης

Μόνο η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη, βρίσκεται μέσα στην αίθουσα που για τη συνεδρίαση και αυτό, για να μεταφέρει την πλευρά υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη ("Κασσελίστας") μετά την καταγγελία για τον τρόπο που δίνονται οι κάρτες των μελών της Κ.Ε.
Μάλιστα, υπήρξε διαπληκτισμός ανάμεσα στον Στέλιο Παππά και τους Κ . Καρανάσιο και Θ. Οικονόμου.
Ο Στ. Παππάς κατήγγειλε του υποστηρικτές Κασσελάκη ότι τον εμπόδισαν να πάρει την κάρτα του για τη συνεδρίαση.
Παράλληλα, η πλευρά Κασσελάκη ανέφερε ότι κάποια άτομα που δεν είναι μέλη πήραν την κάρτα, αφήνοντας υπονοούμενα  ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει απαρτία θα τη βρουν, ενώ αντιθέτως, η άλλη πλευρά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και όλα γίνονται νόμιμα.
Ο Θ. Οικονόμου, που ανήκει στην πλευρά Κασσελάκη, έθεσε θέμα γιατί πριν την έναρξη μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης πρόσωπα που δεν είχαν το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.
Οι υποστηρικτές Κασσελάκη λένε ότι "εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης" και στην αίθουσα θα βρίσκεται η Θεοδώρα Τζάκρη που τους εκπροσωπεί, ενώ οι υπόλοιποι αποχωρούν ώστε να μην υπάρχει η απαραίτητη απαρτία (απαιτούνται 148) για τη συνεδρίαση της Κ.Ε.
Στο μεταξύ,  υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκονται συγκεντρωμένοι  έξω από το ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη που διεξάγεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Θ. Οικονόμου: Απαράδεκτη μεθόδευση

Για «μεθόδευση» της «νομενκλατούρας» έκανε λόγο ο Θανάσης Οικονόμου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποια είχε  καθυστερήσει λόγω έλλειψης απαρτίας.
Ο Θ. Οικονόμου κατήγγειλε «γελοία μεθόδευση» με την οποία προσμετρούνται ως παρόντες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν έχουν πάρει καρτελάκι.
Όπως ανέφερε «παρευρεθήκαμε στον χώρο για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, δεν πήραμε καρτελάκια και δεν δώσαμε διαπιστευτήρια και θέλουν να μας προσμετρήσουν, ώστε να έχουν απαρτία».
«Μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που θυμίζει μαύρες μέρες», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση των παρευρισκεμένων για τους λόγους δεν μπαίνουν στην αίθουσα.
Πάντως, η δήλωση του Θ. Οικονόμου προκάλεσε διαπληκτισμούς μεταξύ των παρευρισκομένων που υποστηρίζουν τον Κασσελάκη και της λεγόμενης «πλειοψηφίας».

Πολάκης: Να βαδίσουμε χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές - Ο νικητής θα προκύψει με όλους παρόντες

«Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες.
Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του πριν την έναρξη της συνεδρίασης της σημερινής Κ.Ε.
Ο κ. Πολάκης, ο οποίος θα απουσιάζει από τη σημερινή συνεδρίαση,  στην ανάρτησή του στο facebook, σημείωσε χαρακτηριστικά «καθαρές κουβέντες… Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να διεκδικήσω την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ταύτισα τον σκοπό μου, για μια φορά ακόμα, με το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης με όρους αριστερής ηθικής και οράματος.
Ανέλαβα πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται».
Υποστήριξε πως «δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας μικρός και ταλαιπωρημένος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ» και εξήγησε ότι «γι’ αυτό κατέθεσα, από την πρώτη στιγμή, ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό πολιτικό σχέδιο με 6 πυλώνες που εμπλουτίζεται καθημερινά».
Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα «στο δημοκρατικό λαό αυτής της χώρας ,από τους τίμιους συντηρητικούς-κεντροδεξιούς πολίτες μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά , για να υπογράψουμε και να εφαρμόσουμε με σύνεση ,αποφασιστικότητα και όραμα ένα κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας.
Μια νέα πολιτική αναδιανομής του πλούτου που δεν θα εξαρτάται από τα συμφέροντα των λίγων ή τις προσωπικές ατζέντες και θα απελευθερώνει την δύναμη των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς!».
Πρόσθεσε ότι «θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί «μεσσίες» και μεσάζοντες, δεν υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν.
Αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκές δυνάμεις σε κίνηση και ηγεσία που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα».

polakis_11.JPG

Θεοχαρόπουλος για Κασσελάκη: Δεν σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος - Στην ουσία δεν απέσυρε το εξώδικο 

«Οι συλλογικές αποφάσεις του κόμματός μας, μετά την άρση εμπιστοσύνης και της πρότασης μομφής, λένε ότι είναι πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, ( ο Στ. Κασσελάκης) δεν σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Οφείλει κάποιος να σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Δεν μπορεί να αναφέρεται ως πρόεδρος, ενώ έχει εκπέσει. Όλα αυτά δεν συνάδουν με το να θέλεις να έχεις θέση ευθύνης», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας το Σάββατο 12/10 στον ΣΚΑΪ λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, σημείωσε πως «αυτά τα οποία συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν απογοητεύσει τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, έχουν απογοητεύσει γενικά. Έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή. Υπάρχουν κατηγορίες προς τα συλλογικά όργανα του κόμματος, υπάρχουν κατηγορίες για διαπλοκή, εκτροπή, κουκούλες».
Όπως είπε, «η συζήτηση είναι αν εγκριθούν οι υποψηφιότητες. Μιλάει για εκτροπές, διαπλοκές και κουκούλες. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να συζητηθούν σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή».
Ακόμη, ο  κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην ουσία δεν απέσυρε το εξώδικο.
«Αν κάποιος παίρνει πίσω το εξώδικο, ο οποίος "δικαιώθηκα και καλώς το έκανα", ουσιαστικά δεν το παίρνεις πίσω. Λες "καλώς το έκανα"», είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη, σχολιάζοντας πως «δεν μπορώ να καταλάβω όλο αυτόν τον ντόρο που γίνεται τον τελευταίο μήνα για το πόθεν έσχες».
«Είναι φανερό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μία τεράστια ανασφάλεια και φόβο για τη βάση. Ένας πρώην πρόεδρος όταν κάνει εξώδικα στο κόμμα του και αναφέρεται ότι είναι ακόμα ο πρόεδρος, με κουκούλες, με εκτροπές, μόνο αν θέλει ο ίδιος να μην πάει σε εκλογή είναι», πρόσθεσε.
Κληθείς να απαντήσει εάν ο ίδιος θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που επικεφαλής θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε ότι «ο στόχος δεν είναι να φύγει κανείς, είναι να κάνουμε ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Από εκεί και πέρα, το θέμα δεν είναι αν θα μείνει,αλλά αν θα μηνύει και θα στέλνει στα δικαστήρια τους συντρόφους του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης