Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ισραηλινός στρατός διείσδυσε στη νότια Συρία – Έντονη ανησυχία ότι σχεδιάζει γενικευμένη εισβολή

Ο Ισραηλινός στρατός διείσδυσε στη νότια Συρία – Έντονη ανησυχία ότι σχεδιάζει γενικευμένη εισβολή
  H εισβολή σημειώθηκε κοντά στην Kwdana, μια πόλη που βρίσκεται στα νότια της al-Qunitra κοντά στα υψώματα του Golan που κατέχονται από το Ισραήλ
Ομάδα ισραηλινών στρατιωτών με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων διείσδυσε στη νότια Συρία στις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Horan Free, ιστότοπο της συριακής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εισβολή σημειώθηκε κοντά στην Kwdana, μια πόλη που βρίσκεται στα νότια της al-Qunitra κοντά στα υψώματα του Golan που κατέχονται από το Ισραήλ.
Οι Ισραηλινοί εισέβαλαν 500 μέτρα στην εν λόγω περιοχή, αφαιρώντας ακόμη και ελαιόδεντρα.
Η ισραηλινή ομάδα αργότερα αποσύρθηκε αφού τοποθέτησε έναν φράχτη από συρματοπλέγματα γύρω από την περιοχή που είχε εισβάλει.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη τέτοια ισραηλινή διείσδυση στη νότια Συρία.

Έντονη ανησυχία για γενικευμένη εισβολή

Δύο ημέρες νωρίτερα, μια παρόμοια ομάδα εισήλθε στην κοιλάδα Ruqqad στη Daraa και κατέσχεσε ένα κοπάδι προβάτων που ανήκε σε ντόπιους.
Το Ισραήλ κλιμάκωσε σημαντικά τις επιθέσεις του στη Συρία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο 2023, με στόχο συριακές στρατιωτικές τοποθεσίες καθώς και προσωπικό του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, της Λιβανέζικης Hezbollah και άλλων οργανώσεων του λεγόμενου Άξονα. της Αντίστασης.
Εκτός από τις αναφερθείσες διεισδύσεις στη νότια Συρία, ισραηλινά drones και τανκς βομβάρδισαν πολλές φορές τα al Qunitra και Rif Dimashq τις τελευταίες ημέρες με ένα από τα χτυπήματα να σκοτώνει ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
Μια σειρά επιδρομών έπληξε επίσης αρκετές θέσεις ραντάρ και αεράμυνας στη Daraa και την al-Suwayda.
Αυτές οι ενέργειες οδηγούν σε εικασίες ότι το Ισραήλ μπορεί να σχεδιάζει μια αιφνιδιαστική εισβολή στη νότια Συρία για να πιέσει περαιτέρω τη Hezbollah ακόμη και το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης