Τελευταία Νέα
Speculator

Δεν άντεξε τη Λαζαράκου και παραιτήθηκε η Γενική Διευθύντρια της Κεφαλαιαγοράς - Προορίζουν τον Φέκκα για τη θέση!!!

Δεν άντεξε τη Λαζαράκου και παραιτήθηκε η Γενική Διευθύντρια της Κεφαλαιαγοράς - Προορίζουν τον Φέκκα για τη θέση!!!
Η ακραία στρέβλωση που ετοιμάζουν με τον Α' Αντιπρόεδρο που θα εισηγείται και ταυτόχρονα θα καλείται να ψηφίζει τις εισηγήσεις του!!!
Την παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η κα Καλλιόπη Μπενετάτου πριν καλά καλά φτάσει στο μέσον της θητείας της.
Η παραίτησή που υπεβλήθη επίσημα την περασμένη εβδομάδα δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία για την διοίκηση της Επιτροπής καθώς η ίδια η κα Μπενετάτου είχε ειδοποιήσει προ μηνός για την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη θέση να λάβει άδεια άνευ αποδοχών όπως έχει δικαίωμα από το νόμο και να αναζητήσει την τύχη της στον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι τουλάχιστον η ίδια ισχυρίζεται σε συζητήσεις με υπαλλήλους και στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς χωρίς να αποκαλύπτει τον … προορισμό της.

Δεν … άντεξε

Σύμφωνα με πληροφορίες η δύσκολη απόφαση αποχώρησης ελήφθη καθώς η κα Μπενετάτου δεν μπορούσε πλέον να αντέξει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Κεφαλαιαγορά και την προβληματική λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής.
Η απερχόμενη Γενική Διευθύντρια είχε επιφορτιστεί και με ευθύνες που δεν της αναλογούσαν καθώς η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Βασιλική Λαζαράκου αντί να ασχολείται με τα ζητήματα της Επιτροπής έδινε βάρος στις δημόσιες σχέσεις που περιλαμβάνουν συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό και ανάληψη διάφορων θέσεων σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς που σε πλείονες περιπτώσεις η μόνη χρησιμότητά τους είναι η έκδοση πανηγυρικών δελτίων τύπου.
Η αποχώρηση Μπενετάτου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από τα υπάρχοντα καθώς η απερχόμενη Γενική Διευθύντρια ήταν άψογη επαγγελματίες και έφτανε να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες από αυτές τους της αναλογούσαν προκειμένου να λύνονται προβλήματα.
Πέραν αυτού η αποχώρηση Μπενετάτου έχει και σημειολογική αναφορά για τη διοίκηση Λαζαράκου δεδομένου ότι η κα Μπενετάτου έχει στενές σχέσεις με κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Φέκκας αντί Μπενετάτου!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση Λαζαράκου σχεδιάζει να τοποθετήσει προσωρινά στη θέση της κα Μπενετάτου τον Α Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κο Μιχάλη Φέκκα!!!
Ωστόσο μια τέτοια κίνηση αποτελεί κραυγαλέα παραβίαση κάθε έννοιας εταιρικής διακυβέρνησης για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πιθανά έχει και σημαντικά θέματα νομιμότητας.
Και αυτό διότι ο κ. Φέκκας πέραν του ότι είναι μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αναλαμβάνοντας τη θέση και του Γενικού Διευθυντή θα είναι ο άνθρωπος που θα εισηγείται στο ΔΣ αλλά και ταυτόχρονα θα αποφασίζει με την ψήφο του επί των εισηγήσεων που ο ίδιος θα κάνει.
Δηλαδή Γιάννης κερνά και Γιάννης θα πίνει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης