Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση – βόμβα του Smotrich: Ώρα να φτιάξουμε το «Μεγάλο Ισραήλ» που θα φτάνει μέχρι τη Δαμασκό

Δήλωση – βόμβα του Smotrich: Ώρα να φτιάξουμε το  «Μεγάλο Ισραήλ» που θα φτάνει μέχρι τη Δαμασκό
Σε μια προκλητική δήλωση, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Smotrich αναφέρθηκε σε θρησκευτικά κείμενα που υποστηρίζουν ότι το μέλλον της κατεχόμενης Παλαιστίνης περιλαμβάνει επέκταση «στη Δαμασκό».
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Bezalel Smotrich έχει πυροδοτήσει μεγάλη διαμάχη με σχόλια που υποδηλώνουν το όραμά του για ένα διευρυμένο «εβραϊκό κράτος» που θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από τα παλαιστινιακά εδάφη και σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.
Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης για ένα γαλλόφωνο ντοκιμαντέρ, «Israel: Extremists in Power», που προβλήθηκε από την Arte.
Ο Smotrich εξέφρασε την επιθυμία του για ένα εβραϊκό κράτος που θα διέπεται από «τις αξίες του εβραϊκού λαού» και όταν ρωτήθηκε εάν το Ισραήλ σκοπεύει να επεκτείνει την τρέχουσα κυριαρχία του -η οποία εκτείνεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα έως τον Ιορδάνη ποταμό- απάντησε με χαμογέλο, λέγοντας, «εντάξει, λίγο… λίγο».
Σε μια προκλητική δήλωση, ο Smotrich αναφέρθηκε και σε θρησκευτικά κείμενα, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ και των άλλων ιερών εδαφων περιλαμβάνει επέκταση «μέχρι τη Δαμασκό».
Αυτό ευθυγραμμίζεται με ένα ευρύτερο όραμα που υποστηρίζεται από Ισραηλινούς που υποστηρίζουν την εδαφική επέκταση του Ισραήλ σε γειτονικά αραβικά κράτη, όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Ιράκ και η Σαουδική Αραβία, όπως περιγράφεται στο ντοκιμαντέρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης