Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση από Ισπανία και Ιρλανδία: Να ανασταλεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με το Ισραήλ

Παρέμβαση από Ισπανία και Ιρλανδία: Να ανασταλεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με το Ισραήλ
Τόσο η Ισπανία όσο και η Ιρλανδία βρίσκονται εδώ και μήνες σε συνομιλίες με άλλα κράτη της ΕΕ σχετικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez κάλεσε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναστείλουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου του μπλοκ με το Ισραήλ λόγω των ενεργειών του στη Γάζα και τον Λίβανο.
Τόσο η Ισπανία όσο και η Ιρλανδία βρίσκονται εδώ και μήνες σε συνομιλίες με άλλα κράτη της ΕΕ σχετικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ με το σκεπτικό ότι το Ισραήλ ενδέχεται να παραβιάζει τη ρήτρα της συμφωνίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημειώνει το SkyNews.
Αυτό συμβαίνει την ώρα που ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Micheal Martin κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εμποδίσει τον κόσμο να δει τι κάνουν τα στρατεύματά του στον Λίβανο και τη Γάζα.
Ερωτηθείς τι σκοπεύει να κάνει το Ισραήλ απαιτώντας από τους ειρηνευτές της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL) να εγκαταλείψουν τις βάσεις τους στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ο Martin δήλωσε: «Ουσιαστικά να διώξει τα μάτια και τα αυτιά από τον νότιο Λίβανο και να δώσει στον εαυτό του ελεύθερο πεδίο δράσης».
Οι δυνάμεις της UNIFIL έχουν δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις από το Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα, όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης