Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βυθίζεται» το πετρέλαιο - Το brent -4% στα 74,4 δολ. το βαρέλι - Ανησυχία για τη ζήτηση

«Βυθίζεται» το πετρέλαιο - Το brent -4% στα 74,4 δολ. το βαρέλι - Ανησυχία για τη ζήτηση
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να πλήξει στρατιωτικούς στόχους του Ιράν και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς
(upd) Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο OPEC υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024 και το 2025.
Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να πλήξει στρατιωτικούς και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς στόχους του Ιράν.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου brent υποχωρούσαν κατά 3,9% στα 74,4 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate αργού υποχώρησαν κατά ή 4% στα 70,85 δολάρια ανά βαρέλι.

Διαβεβαιώσεις Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να πλήξει στρατιωτικούς στόχους του Ιράν και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
«Ένα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν από το Ισραήλ μειώνει τους κινδύνους προσφοράς και, συνεπώς, την ανάγκη για ένα premium γεωπολιτικού κινδύνου», δήλωσε ο Dominic Schnider, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιου συναλλάγματος και εμπορευμάτων της UBS Global Wealth Management.
«Φέρνει επίσης στο προσκήνιο παλιές ανησυχίες για τη ζήτηση», τόνισε.
oil.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης