Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσέκρουσε σε προβλήτα στην Τυνησία το πρώην γιοτ του Trump, είχε «παίξει» σε ταινία του James Bond

tags :
Προσέκρουσε σε προβλήτα στην Τυνησία το πρώην γιοτ του Trump, είχε «παίξει» σε ταινία του James Bond
Οι ζημίες ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια, ειδικά στο τόξο
Ένα τεράστιο γιοτ, που κάποτε εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond, "Never Say Never Again", και αργότερα ανήκε στον πρώην πρόεδρο Donald Trump στα τέλη της δεκαετίας του 1980 πριν πουληθεί στον Σαουδάραβα επιχειρηματία και επενδυτή Al-Waleed bin Talal στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έπεσε σε μια προβλήτα σε λιμάνι της Τυνησίας και συνετρίβη.
Σύμφωνα με τους SuperYacht Times το σούπερ γιοτ "Kingdom 5KR" μήκους 85,65 μέτρων (αρχική ονομασία "Nabila") φέρεται να υπέστη μηχανικό πρόβλημα ενώ πλησίαζε στο λιμάνι Bizerte της Τυνησίας και χτύπησε στην πλευρά της προβλήτας.
Οι ζημίες ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια στο τόξο.
"Το περιστατικό συνέβη ενώ το Kingdom 5KR προσπαθούσε να ελλιμενιστεί, ενώ διενεργείται έρευνα για τον προσδιορισμό των ακριβών συνθηκών του συμβάντος.
Από διαδικτυακές πηγές πιστεύεται ότι μια μηχανική βλάβη ή λάθος επικοινωνία μπορεί να οδήγησε στο ατύχημα", ανέφερε η SuperYacht.
Το Nabila κατασκευάστηκε το 1980 από τον ναυπηγό Benetti με κόστος 100 εκατομμύρια δολάρια (ή περίπου 382 εκατομμύρια δολάρια το 2024) για τον Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο Adnan Khashoggi.
Εμφανίστηκε στην ταινία του Bond του 1983.
Ο Khashoggi πούλησε το γιοτ στον Σουλτάνο του Μπρουνέι το 1988 μετά από οικονομικές δυσκολίες, ο οποίος πούλησε το πλοίο στον πρώην πρόεδρο Donald Trump για 29 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Trump μετονόμασε το γιοτ σε «Πριγκίπισσα Τραμπ».
Μέχρι το 1991, ο Trump είχε πουλήσει το γιοτ για 20 εκατομμύρια δολάρια στον πρίγκιπα Al-Waleed bin Talal, ο οποίος το είχε μετονομάσει σε Kingdom 5KR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης