Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχεται πολιτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα - Η κρίσιμη ομιλία του για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Έρχεται πολιτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα - Η κρίσιμη ομιλία του για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι, μέσω της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει με έμμεσο τρόπο το δικά του μηνύματα
Με μια κρίσιμη ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάσει το «μανιφέστο» του του τόσο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το μέλλον της χώρας.
Πρόκειται για την τοποθέτησή του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου που ανακοινωθεί ίσως και σήμερα ή αύριο διαμορφώνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης και αυτό είναι εξόχως ενδεικτικό για την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί.
Σύμφωνα με διαρροές στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να παρέμβει στις εξελίξεις παρουσιάζοντας τα πρώτα σημεία μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης για τη χώρα, καθώς θεωρεί πως η συζήτηση που γίνεται και που επικεντρώνει αποκλειστικά στο ρόλο των προσώπων δεν οδηγεί παρά μόνο σε συνέχιση των αδιεξόδων.
«Υπάρχει κι άλλος δρόμος, δύσκολος και όχι θεαματικός» μεταφέρει στους συνομιλητές του, εκφράζοντας έτσι τη βεβαιότητά του ότι όποια εναλλακτική πρόταση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο τους διεθνείς συσχετισμούς όσο και ότι η σοσιαλδημοκρατική πρόταση χωρίς την αριστερά δεν είναι εναλλακτική πρόταση στην Ευρώπη.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και ο κ. Τσίπρας δεν φέρεται διατεθειμένος να παρέμβει άμεσα στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μέσω της ομιλίας του θα στείλει με έμμεσο τρόπο το δικά του μηνύματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης