Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «ευημερούσα» ΕΕ - Φτώχεια στο 21,4% του πληθυσμού, στην 4η θέση οικονομικής εξαθλίωσης η Ελλάδα

Η «ευημερούσα» ΕΕ - Φτώχεια στο 21,4% του πληθυσμού, στην 4η θέση οικονομικής εξαθλίωσης η Ελλάδα
Στην Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Πελοπόννησο (35,7%), Δυτική Ελλάδα (35,2%), Δυτική Μακεδονία (32,7%), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (31,9%) και Βόρειο Αιγαίο (30,4%)
Σχετικά Άρθρα
Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 21,4% του πληθυσμού στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει η αποκαλυπτική έρευνα της Eurostat (στοιχεία του 2023), 
Συγκεκριμένα, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας.
Το ποσοστό μειώθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με το 2022 (95,3 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).
Σε εθνικό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, καταγράφηκαν στη Ρουμανία (32%), στη Βουλγαρία (30%), στην Ισπανία (26,5%) και στην Ελλάδα (26,1%).

Σε περιφερειακό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, καταγράφηκαν στις υπερπόντιες περιφέρειες της Γαλλίας, στη νότια Ιταλία και στην αγροτικές περιοχές της Ρουμανίας.

Στην Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο (35,7%), στη Δυτική Ελλάδα (35,2%), στη Δυτική Μακεδονία (32,7%), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (31,9%) και στο Βόρειο Αιγαίο (30,4%). Στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 22,7%.

ftwxeia.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης