Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εγκλήματα σε Καρδίτσα και Έβρο – 10 ανεμογεννήτριες έλαβαν άδεια για τα Άγραφα, «απόβαση» αιολικών ετοιμάζουν στην ακριτική Ελλάδα

Εγκλήματα σε Καρδίτσα και Έβρο – 10 ανεμογεννήτριες έλαβαν άδεια για τα Άγραφα, «απόβαση» αιολικών ετοιμάζουν στην ακριτική Ελλάδα

Εφιάλτης δίχως τέλος είναι η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών ανά την Ελλάδα με τελευταία… θύματα τα Άγραφα και τον Έβρο

Σχετικά Άρθρα
Από την καταστροφή των… αιολικών δεν γλύτωσε ούτε ο πολύπαθος και πολλάκις καμένος Έβρος.
Έτσι, μια δανέζικη «απόβαση» στον ακριτικό Έβρο σηματοδοτούν οι 19 νέες βεβαιώσεις παραγωγού που εξασφάλισε χθες η European Wind Farms Greece ApS, λαμβάνοντας το «πράσινο φως» της ΡΑΕ για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 652,65 MW.
Τα αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τις άδειες, θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και ειδικότερα τα 14 σε διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης και τα υπόλοιπα 5 στο Σουφλί.
Πρόκειται για μεγάλης κλίμακας σχέδια, τα οποία ξεκινούν από 16,8 MW και κλιμακώνονται μέχρι τα 48,3 MW, όπου, για παράδειγμα, προβλέπεται η εγκατάσταση 14 ανεμογεννητριών με διάμετρο φτερωτής 117 μέτρα.
Συγκεκριμένα για την Αλεξανδρούπολη προορίζονται πέντε πάρκα των 42 MW, δύο των 33,6 MW, ένα των 29,4 MW, δύο των 25,2 MW, ένα των 21 MW και τρία των 16,8 MW.
Αντίστοιχα, για διάφορα σημεία της περιοχής του Σουφλίου σχεδιάζονται δύο πάρκα των 48,3 MW, δύο των 44,85 MW και ένα των 37,95 MW.
Οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν στη ΡΑΕ τον περασμένο Φεβρουάριο και η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων είναι για 25 έτη (μέχρι τις 15/7/2046).

Η καταστροφή των Αγράφων συνεχίζεται

Δυστυχώς στο… στόχαστρο του έλικα της ανεμογεννήτριας μπήκαν ξανά τα Άγραφα.
Συγκεκριμένα, έγκριση περιβαλλοντικών όρων έλαβε το έργο για την εγκατάσταση και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 30 MW στη θέση “Σπιτάκι” στις Τ.Κ. Καρυάς, Μεσοβουνίου, Πετροχωρίου & Κουμπουριανών του Δήμου Αργιθέας και στην Τ.Κ. Οξυάς του Δήμου Μουζακίου, στην Π.Ε. Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Ο αιολικός σταθμός θα αποτελείται από δέκα (10) ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 3 MW έκταση, με διάμετρο πτερωτής 82 m και ύψος πυλώνα 78 m.
Στις θέσεις εγκατάστασης των ανεμογεννητριών προβλέπεται η διαμόρφωση πλατειών.
Ο ΑΣΠΗΕ θα εγκατασταθεί σε δύο κορυφογραμμές με προσανατολισμό ΒΒΑ-ΝΝΔ όπου το υψόμετρο κυμαίνεται μεταξύ 1541μ και 1842 m.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης