Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μπλόκο στη συμμετοχή εταιρειών του Ισραήλ σε στρατιωτική ναυτική εμπορική έκθεση

Γαλλία: Μπλόκο στη συμμετοχή εταιρειών του Ισραήλ σε στρατιωτική ναυτική εμπορική έκθεση
Το Παρίσι είχε προηγουμένως απαγορεύσει στις ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν σε στρατιωτική εμπορική έκθεση νωρίτερα το 2024
Η Γαλλία απαγόρευσε στις ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν σε επερχόμενη στρατιωτική ναυτική εμπορική έκθεση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές.
Η Euronaval, η οποία διοργανώνει την ετήσια ναυτική έκθεση μεταξύ 4-7 Νοεμβρίου, δεν απάντησε σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.
Το Παρίσι είχε προηγουμένως απαγορεύσει στις ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν σε στρατιωτική εμπορική έκθεση νωρίτερα το 2024.
Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε τότε ότι οι συνθήκες δεν ήταν πλέον κατάλληλες για τη συμμετοχή των εταιρειών, τη στιγμή που ο πρόεδρος Emmanuel Macron «καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα».
Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία ήταν ένα από τα τρία κράτη μέλη της ΕΕ που καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες» ισραηλινές επιθέσεις που έπληξαν την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.
Σε κοινή δήλωσή τους, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, οι οποίες συνεισφέρουν στρατεύματα στην Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), εξέφρασαν «οργή» καθώς κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι παραβιάζει σοβαρά τις υποχρεώσεις του βάσει του ανθρωπιστικού διεθνούς δικαίου και δήλωσαν ότι οι επιθέσεις αυτές θα πρέπει «να τερματιστούν αμέσως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης