Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στις τελικές δημοπρασίες έγιναν πιο αποφασιστικοί οι αγοραστές – Ποια χαρτιά βελτίωσαν την εικόνα τους

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στις τελικές δημοπρασίες έγιναν πιο αποφασιστικοί οι αγοραστές – Ποια χαρτιά βελτίωσαν την εικόνα τους
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Θα λέγαμε πως και σήμερα είχε καλή συμπεριφορά και στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ο Γ.Δ. πήγαινε καλύτερα από τους ευρωπαϊκούς. Η χθεσινή κίνηση που εκδηλώθηκε προς το τέλος είχε δηλαδή συνέχεια σήμερα. Όχι ότι ενθουσιαστήκαμε, αλλά ήταν θετικό που βγήκαν κάποιες αγορές. Ίσως τα επίπεδα αποτίμησης, ίσως και η προσδοκία για αναβάθμιση από την S&P την Παρασκευή να εξηγούν την πορεία. Τελικά με τη βοήθεια των τελικών δημοπρασιών κλείσαμε στο υψηλό ημέρας και στο +0,46%, αφού μπήκαν αξιόλογες εντολές σε κάποια βαριά χαρτιά και έκλεισαν στο υψηλό ημέρας. Ο τζίρος δεν ήταν μεγάλος.

ΥΨΗΛΟ ΗΜΕΡΑΣ: Έκλεισαν σε αυτό οι μετοχές των Motor Oil, ΟΠΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Τιτάν, Alpha Bank, Jumbo, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και Autohellas.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επιλεκτικά κινήθηκαν οι επενδυτές. Προτίμησαν σήμερα, Πειραιώς και Eurobank. Η Πειραιώς (+1,60%) είναι φθηνή σε όρους P/TBV αλλά και σε όρους RoTE. Δηλαδή αποτίμηση προς ενσώματα ίδια κεφάλαια και απόδοσης κεφαλαίων. Αν χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά τους δύο δείκτες, πιστεύουμε πως είναι η φθηνότερη. Από την άλλη μας φαίνεται κάπως υπερβολική η πίεση των τελευταίων ημερών στην Εθνική (-0,22%).

CENERGY: Μπήκαν οι νέες μετοχές και πιέστηκε περαιτέρω ο τίτλος. Έγραψε χαμηλό στα 8,83 ευρώ, αλλά προς το τέλος βγήκαν δυνατές στηρίξεις και έκλεισε στα 9 ευρώ (-1,32%). Στις τελικές δημοπρασίες έκανε όγκο πάνω από 200 χιλ. τεμάχια και συνολικά έκανε πάνω από 807 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Έβγαλε αντίδραση σήμερα. Χθες έγινε προσεκτικό μάζεμα, ειδικά στο κλείσιμο και σήμερα άνοιξε επιφυλακτικά, λες και οι αγοραστές περίμεναν να δουν αν υπάρχει ουρά στις χθεσινές πωλήσεις. Φάνηκε πως δεν υπήρχε μεγάλος όγκος και βγήκαν υψηλότερα. Μην τα ξαναγράφουμε. Θεωρούμε φθηνή τη μετοχή. Στο τέλος και πάλι την έκλεισαν υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,46%.

ΟΠΑΠ: Επανήλθε και πάλι κοντά στα 16 ευρώ.

ΟΤΕ: Και η συγκεκριμένη μετοχή είναι ξανά κοντά στα υψηλά της. Χρειαζόμαστε όμως από τον κ.Νεμπή, να αρχίσει να δείχνει έργο, ώστε να δει ακόμα καλύτερα νούμερα η μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Δεν πέρασε απαρατήρητη η δική του κίνηση. Το διάγραμμα μας είχε δείξει το δρόμο πριν από ένα μήνα περίπου, αλλά είχαμε μετά και τη λύση στο ζήτημα της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Σημειώνουμε πως έχει δώσει ήδη μέρισμα όσο το περσινό αλλά φέτος είναι προσωρινό και μέχρι το τέλος του έτους θα δώσει άλλο τόσο, δηλαδή συνολικά θα δώσει δύο φορές από 0,058 ευρώ ανά μετοχή. Είναι πάντως απίστευτες οι εντολές που μπαίνουν στο σύστημα και στις δύο πλευρές. Δεκάδες χιλιάδες τεμάχια και προς αγορά και προς πώληση, ανά βήμα. Στα 2,43 ευρώ και στο +1,46% με όγκο πάνω από 780 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Το placement έγινε στα 12 ευρώ και προφανώς η στήλη δεν αμφισβητεί τις εξαιρετικές προοπτικές που έχει αλλά και την ανάγκη να βελτιωθεί η διασπορά. Ίσως όμως θα έπρεπε να σταματήσει τις αγορές ιδίων μετοχών, ειδικά πάνω από την τιμή του placement. Ο κ.Βακάκης στη Jumbo το έκανε για παράδειγμα.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Και αυτή φαίνεται πως έβαλε πλώρη για τα υψηλά της και την καταγραφή νέων. Οι δηλώσεις της διοίκησης για ρύθμιση των δανείων και είσοδο στρατηγικού στον κλάδο χύτευσης βοήθησαν. Για τη στήλη τα δάνεια παραμένουν υψηλά και θα θέλαμε να δούμε χαμηλότερα επίπεδα. Εκτός και αν τα μεγέθη βελτιωθούν περαιτέρω και διατηρηθούν βέβαια. Στα 3,1250 ευρώ και στο +3,82%.

REAL CONS.: Έδωσε εξηγήσεις μέσω ανακοίνωσης με αυστηρό μάλιστα ύφος σε όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες. Αναφέρει πως δεν έχει δικαστική κύρωση και αρνείται ανάμιξη ή συμμετοχή σε παράνομες και αντιεπαγγελματικές ενέργειες.

ΙΛΥΔΑ: Ξεχώρισε μεταξύ των μικρών εταιρειών, καθώς κατέγραψε υψηλά 14,5 ετών. Δικαιολογούνται τα νέα επίπεδα, λόγω των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου. Αν μάλιστα συντηρηθεί το growth, τότε θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως δικαιολογεί και ακόμα υψηλότερες τιμές. Με υψηλό στα 2,06 ευρώ έκλεισε στα 2,02 ευρώ και στο +5,48%.

PERFORMANCE: Και νέα μεγάλη υποχώρηση σήμερα και προφανώς χρηματιστηριακά στέλνει μήνυμα η πορεία της, εκτός και αν βγαίνει κάποιος παλιός μέτοχος και έχει από χαμηλά τις μετοχές. Στα 5,87 ευρώ και στο -2,17% με 56 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 82 εκατ. ευρώ. Δεν έχουν γίνει αγορές ιδίων μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις. 

REVOIL: Πίεση ασκήθηκε και στη συγκεκριμένη μετοχή.

DOTSOFT: Την έχουν φτάσει στα 46 εκατ. ευρώ την αποτίμηση. Μία εισηγμένη με πενιχρή κερδοφορία στο εξάμηνο. Η Ίλυδα είχε καλύτερη κερδοφορία και προσφέρεται στο 40% της αποτίμησης. Η Performance επίσης έχει αποτίμηση περίπου διπλάσια και πολλαπλάσια κέρδη και τζίρο.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Πρόσφατα έγραψε χαμηλά 2 ετών και παραμένει κοντά σε αυτά. Προφανώς και η αποτίμηση των 10 εκατ. ευρώ δείχνει εξαιρετικά χαμηλή. Είναι από την άλλη ένα θέμα ο δανεισμός, αλλά η εταιρεία προσπαθεί να μεγαλώσει τα μεγέθη της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης