Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει να παίζει βρώμικα ο Macron - Η Γαλλία δοκίμασε ένα drone καμικάζι που θα παραδοθεί στην Ουκρανία

Συνεχίζει να παίζει βρώμικα ο Macron - Η Γαλλία δοκίμασε ένα drone καμικάζι που θα παραδοθεί στην Ουκρανία

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από κοινού από τον Οργανισμό Αμυντικής Καινοτομίας (AID) και τη Γαλλική Υπηρεσία Προμηθειών Άμυνας (DGA)

Στη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμές του εγχώριου drone καμικάζι, το οποίο θα παραδοθεί σύντομα στην Ουκρανία.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στη σελίδα του στο δίκτυο «Χ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές του νέου drone καμικάζι, το οποίο παρήγγειλε η βιομηχανία στο πλαίσιο του διαγωνισμού που ξεκίνησε τον Μάιο του 2022.
«Επιτυχημένη δοκιμή του πρώτου γαλλικού πυρομαχικού με τηλεχειριστήριο, το οποίο ονομάζεται και drone καμικάζι », έγραψε ο υπουργός στη σελίδα του.



Επιπλέον, ο υπουργός πρόσθεσε ότι το drone καμικάζι θα είναι σύντομα διαθέσιμο για εξαγωγή και θα παραδοθεί στην Ουκρανία για να υποστηρίξει την αμυντική της ικανότητα στο πεδίο της μάχης.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από κοινού από τον Οργανισμό Αμυντικής Καινοτομίας (AID) και τη Γαλλική Υπηρεσία Προμηθειών Άμυνας (DGA).
Το δοκιμαστικό drone αναπτύχθηκε από την NEXTER ως μέρος του προγράμματος Colibri, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 και είχε στόχο να δημιουργήσει γρήγορα γαλλικά τηλεκατευθυνόμενα drones χαμηλού κόστους που θα ήταν εύχρηστα και ικανά να χτυπήσουν ελαφρούς στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης