Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα βοήθεια ύψους 425 εκ. δολαρίων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ - Συστήματα αεράμυνας ζήτησε ο Zelensky από τον Biden

Νέα βοήθεια ύψους 425 εκ. δολαρίων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ - Συστήματα αεράμυνας ζήτησε ο Zelensky από τον Biden
Οι ουκρανικές αρχές καλούν συνεχώς τους δυτικούς εταίρους να παρέχουν νέα στρατιωτική βοήθεια, επικρίνοντάς τους κατά καιρούς για καθυστερήσεις και ανεπαρκείς προμήθειες
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε για ακόμη μια φορά την επίσπευση της παράδοσης συστημάτων αεράμυνας, όπως έκανε γνωστό το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, μέσω της ιστοσελίδας του.
Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συνομιλία των δύο προέδρων δόθηκε στην «αύξηση του επιπέδου αμυντικής συνεργασίας τους επόμενους μήνες».
Νωρίτερα, μετά τη συνομιλία του Biden με τον Zelensky, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την παροχή ενός νέου πακέτου όπλων στην Ουκρανία, συνολικού ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο πράγματι περιλαμβάνει επιπλέον συστήματα αεράμυνας αν και είναι αβέβαιο το πότε θα παραδοθούν στο Κίεβο.
Οι ουκρανικές αρχές καλούν συνεχώς τους δυτικούς εταίρους να παρέχουν νέα στρατιωτική βοήθεια, επικρίνοντάς τους κατά καιρούς για καθυστερήσεις και ανεπαρκείς προμήθειες.
Προφανώς με αυτόν τον τρόπο, το Κίεβο προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για τις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στους συμμάχους του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η παροχή όπλων στο Κίεβο δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο, αλλά θα οδηγήσει μόνο σε παράταση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης