Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσίδα δεν υπέκυψε στις απειλές και αρνήθηκε να γίνει κατάσκοπος της Ουκρανίας

Ρωσίδα δεν υπέκυψε στις απειλές και αρνήθηκε να γίνει κατάσκοπος της Ουκρανίας
Αποκαλύψεις από τον κυβερνήτη Vasily Anokhin 
Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες εκβίασαν μια κάτοικο της πόλης Safonovo στην περιοχή του Σμολένσκ και επιχείρησαν να την πείσουν να κατασκοπεύσει υπέρ του Κιέβου, δήλωσε ο κυβερνήτης Vasily Anokhin στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα δέχθηκε απειλές ότι διαφορετικά θα μπορούσε να σκοτωθεί ο σύζυγός της, ο οποίος συνελήφθη από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η γυναίκα δεν υπέκυψε στην πρόκληση και το κατήγγειλε στους αστυνομικούς.
Χάρη στο σθένος και την ισχυρή πολιτική της θέση, η Smolyanka αντιστάθηκε στην προσπάθεια των Ουκρανών νεοναζί να την προκαλέσουν να διαπράξει ένα έγκλημα », έγραψε .
Ο Anokhin τόνισε ότι η γυναίκα αποφάσισε να αγωνιστεί για την επιστροφή του συζύγου της από την αιχμαλωσία μέσω νομικών μέσων. Οι περιφερειακές αρχές θα της παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ένας κάτοικος του Essentuki είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέλαβαν τον σύζυγό της, άρχισαν να την εκβιάζουν, αναγκάζοντάς την να βάλει φωτιά στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης με αντάλλαγμα τη ζωή του συζύγου της. Σύμφωνα με τη γυναίκα, της δόθηκε προθεσμία δύο ημερών. Ο ουκρανικός στρατός της είπε ότι αν δεν τραβούσε βίντεο από το φλεγόμενο κτίριο, θα της έστελναν ένα βίντεο με το κομμένο κεφάλι του συζύγου της.
Προηγουμένως, αναφέρθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να αναγκάσει την οικογένεια ενός Ρώσου στρατιώτη να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στέλνοντας βίντεο βασανιστηρίων στα μέλη του. Ο άνδρας εκβίασε τους συγγενείς του και απείλησε να συνεχίσει τα βασανιστήρια εάν δεν συμφωνούσαν με τους όρους των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης