Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Δρακόντεια μέτρα για το μεταναστευτικό στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία – Οι Βρυξέλλες φοβούνται υβριδικό πόλεμo

ΕΕ: Δρακόντεια μέτρα για το μεταναστευτικό στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία – Οι Βρυξέλλες φοβούνται υβριδικό πόλεμo
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την αλληλεγγύη στα μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις
Η ΕΕ αποφάσισε να ενισχύσει τους ελέγχους για μετανάστες στα σύνορα της Ένωσης με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής για το θέμα την Πέμπτη 17/10/2024.
«Η Ρωσία και η Λευκορωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν μπορούν να κάνουν κατάχρηση των ευρωπαϊκών αξιών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στο άσυλο, υπονομεύοντας τη δημοκρατία μας.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις.
Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση αποτελεσματικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων με κάθε μέσο», αναφέρει η απόφαση.
Σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παράσχει πρακτική βοήθεια σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στην εκστρατεία κατά των μεταναστών, προκειμένου να «χτυπηθεί η εργαλειοποίηση της μετανάστευσης για πολιτικούς σκοπούς».
Τώρα η απόφαση για τη λήψη συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων για την ενίσχυση των μεταναστευτικών ελέγχων θα ληφθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ σε υπουργικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης