Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από πρώην εργαζόμενο του Facebook - Οι αναρτήσεις εναντίον της Kamala Harris λογοκρίνονται... αυτόματα

Αποκάλυψη από πρώην εργαζόμενο του Facebook - Οι αναρτήσεις εναντίον της Kamala Harris λογοκρίνονται... αυτόματα
Αν και ήδη το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι χρήστες της (άλλοτε) δημοφιλούς πλατφόρμας
Σχετικά Άρθρα
Στη σύγχρονη δυστοπία που έχει επιβληθεί στις δυτικές χώρες και δη στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα social media έχουν δεσπόζουσα θέση, εξυπηρετώντας συμφέροντα και διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη.
Το πιο τρανό παράδειγμα το Facebook του Mark Zuckerberg, το οποίο έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο για τις δόλιες πρακτικές του τόσο στα προσωπικά δεδομένα, όσο και στη λογοκρισία.

Σε ένα βουνό αποκαλύψεων, προστέθηκε άλλη μία, καθώς ένας προγραμματιστής της Meta (μητρικής της Facebook) παραδέχθηκε σε -μυστικό- δημοσιογράφο στο O'Keeffe Media Group ότι το Facebook λογοκρίνει αυτόματα αναρτήσεις που κρίνει «συντηρητικές».
Πρόσθεσε δε ότι αναρτήσεις που αντιτίθενται στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris, αποκλείονται, όπως και οι λογαριασμοί των χρηστών αυτών!
«Πες ότι ο θείος σου στο Οχάιο είπε κάτι για την Kamala Harris, ότι [είναι] ακατάλληλη να γίνει πρόεδρος επειδή δεν έχει παιδί. Αυτού του είδους οι μ***ίες λογοκρίνονται αυτόματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο προγραμματιστής ισχυρίστηκε επίσης ότι το άτομο «δεν θα ειδοποιηθεί» για το τι συνέβη, πράγμα που σημαίνει ότι ο λογαριασμός του θα αποκλειστεί χωρίς καν να το ξέρει. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον δημοσιογράφο, ανέφερε επίσης την «Ομάδα Ακεραιότητας» του Meta, μια ομάδα που λογοκρίνει το περιεχόμενο μέσω «πολιτικών ταξινομητών», ένα σύστημα που προορίζεται να σωπάσει όσους διαφωνούν με το status quo.
«Αυτό σημαίνει ότι εάν κάτι σχετίζεται με πολιτικό περιεχόμενο, δεν εμφανίζεται αυτόματα», είπε, εξηγώντας τι εννοούσε με τον όρο «πολιτικοί ταξινομητές». «Υπάρχει μια ομάδα που έχει ήδη συσταθεί από τον Απρίλιο… απλώς για να σκεφτεί όλα τα σενάρια για το πώς θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση της πλατφόρμας».

Παραδέχτηκε επίσης ότι η Meta μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές του 2024, όπως ακριβώς έκανε και το 2020.
Υποστήριξε δε ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg υποστηρίζει τη λογοκρισία των συντηρητικών...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης