Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη βόμβα: Made in ... Mossad οι βομβητές που διέλυσαν τη Hezbollah - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επιχείρηση

Αποκάλυψη βόμβα: Made in ... Mossad οι βομβητές που διέλυσαν τη Hezbollah - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επιχείρηση
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Reuters για τη συσκευή-σάντουιτς που ξεγέλασε τη Hezbollah
Την σκοτεινή διαδρομή των παγιδευμένων βομβητών από τα εργαστήρια της Mossad μέχρι και τα χέρια των μαχητών της Hezbollah, φέρνει στο φως το Reuters, αποκαλύπτωντας ότι δεν είχε διαπιστωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία τους, μέχρι τελικά να εκραγούν με φονικές συνέπειες.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν πηγές της Hezbollah, η Mossad, γνώριζε πολύ καλά τον τρόπο που κινούνταν η σιιτική οργάνωση και λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, αποφάσισε η ίδια να κατασκευάσει τη δική της μπαταρία.
Η συγκεκριμένη μπαταρία παγιδεύτηκε με 6 γραμμάρια από την εξαιρετικά ισχυρή εκρηκτική ύλη «PETN» (pentaerythritol tetranitrate).
Πέρα από αυτό, το Ισραήλ τοποθέτησε ως επιταχυντή, μία εξαιρετικά εύφλεκτη πλαστική ύλη ανάμεσα στα εκρηκτικά και στους δύο πόλους της μπαταρίας.

«"Σάντουιτς" η φονική συσκευή»

Με αυτό τον τρόπο η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, ουσιαστικά κατασκεύασε ένα «σάντουιτς» που δεν είχε κανένα μεταλλικό στοιχείο ενδιάμεσα.
Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, δεν εντοπίστηκε ποτέ από τους ανιχνευτές μετάλλων της Hezbollah, λεπτομέρεια που ήταν και το ... game changer της όλης επιχείρησης.
Ένα ακόμη στοιχείο, ενδεικτικό για τη χειρουργική εκτέλεση της ισραηλινής επιχείρησης είναι και η συνεργασία με την εταιρεία από την Ταϊβάν που έχει την αποκλειστική διάθεση των βομβητών στην παγκόσμια αγορά.
Είναι ήδη γνωστό πως η Mossad δημιούργησε μία εταιρεία κέλυφος με έδρα την Βουδαπέστη αλλά αυτό συνέβη μόνο για να καταφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ να προσεγγίσουν την εταιρεία στην Ταϊπέι.
Συγκεκριμένα πράκτορες της Mossad υποδυόμενοι ανθρώπους από εταιρεία που είχε κατασκευάσει μία νέα μπαταρία πολύ μεγάλης διάρκειας έκαναν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της Apollo Systems προκειμένου να του ζητήσουν συνεργασία.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αν και δεν εντυπωσιάστηκε από τον σχεδιασμό της μπαταρίας δέχθηκε να βάλει τον συγκεκριμένο τύπο μπαταριών στον κατάλογο με τα πρόσθετα προϊόντα που οι πελάτες του θα μπορούσαν κατόπιν παραγγελίας να λάβουν.
Και πράγματι, ο ίδιος φέρεται να μην δεν έλαβε, ούτε έστειλε ποτέ φορτίο με φονικές μπαταρίες σε πελάτες ή στην Hezbollah, όπως άλλωστε είχε δηλώσει στα διεθνή μέσα που τον προσέγγισαν μερικές ώρες μετά τις αλυσιδωτές εκρήξεις στην Βηρυτό.

«Με διαφημίσεις στο ... internet η παραπλάνηση της Hezbollah»

Οι Ισραηλινοί δημιούργησαν και κατοχύρωσαν και κωδικό για τις δικές τους μπαταρίες ο οποίος είναι ο LI-BT783.
Για να εξασφαλίσουν μάλιστα πως θα είναι αυτή η μπαταρία που τελικά θα έφτανε μαζί με τους βομβητές στα χέρια της ένοπλης οργάνωσης εξαπέλυσαν μία «ηλεκτρονική εκστρατεία» διαφήμισης των δυνατοτήτων του προϊόντος τους.
Οι μπαταρίες λοιπόν ξεκίνησαν να διαφημίζονται ως «must have» σε πολλές σελίδες πώλησης, με αποτέλεσμα τελικά η Hezbollah να τις επιλέξει.
Η εν λόγω αφελής απόφαση έμελλε να αλλάξει μια για πάντα την οργάνωση, τουλάχιστον με τη δομή και την μορφή όπου την ξέραμε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης