Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Συλλυπητήρια για τον «ήρωα» Sinwar, στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού αγώνα

Erdogan: Συλλυπητήρια για τον «ήρωα» Sinwar, στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού αγώνα
«Χαιρετίζω όλους τους ήρωες που έγιναν θρυλοι με το μαρτύριό τους, ποτίζοντας τα εδάφη της Γάζας με το ιερό τους αίμα», δήλωσε Τούρκος πρόεδρος
 Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 τα συλλυπητήριά του για τον Yahya Sinwar, τον εξέχοντα ηγέτη της Hamas που σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο Τούρκος ηγέτης αναφέρει δημόσια τον θάνατό του.
Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο Erdogan επισήμανε: «Συλλυπούμαι στον ηγέτη της Hamas Yahya Sinwar, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από λίγες ημέρες».
Ο Erdogan συνέχισε τονίζοντας τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας στον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τις ενέργειες του Ισραήλ.
«Ως Τουρκία, στεκόμαστε ενάντια στον καταπιεστή και στεκόμαστε με τους καταπιεσμένους.
«Είμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αξιοπρεπή αγώνα του για ελευθερία ενάντια σε αυτό το δίκτυο γενοκτονίας», δήλωσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος επαίνεσε την παλαιστινιακή αντίσταση και τίμησε τους ηγέτες της, προσθέτοντας: «Χαιρετίζω όλους τους ήρωες που έγιναν θρυλικοί με το μαρτύριό τους, ποτίζοντας τα εδάφη της Γάζας με το ιερό τους αίμα».
Οι δηλώσεις του Erdogan περιελάμβαναν επίσης έπαινο για τον Ismail Haniyeh, τον τελευταίο εκλεγμένο πρωθυπουργό της Παλαιστίνης και ηγετική προσωπικότητα της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης