Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δήμας: Έχουν ανακοινωθεί οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας - Το 2025 αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Δήμας: Έχουν ανακοινωθεί οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας - Το 2025 αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Παραδέχτηκε ότι ο φόρος καυσίμων είναι υψηλός
«Προσπαθούμε να έχουμε αυξήσεις μισθών και επιδομάτων και την ίδια ώρα να μειώνουμε φόρους», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική, Χρ. Δήμας.
Ο κ. Δήμας μιλώντας στον ΑΝΤ1 μιλώντας για την ανισότητα μισθών και αναγκών της κοινωνίας, αφού σημείωσε πως «περάσαμε 10 χρόνια κρίσης, κανένας δεν έχει μαγικό ραβδί», ανέφερε ότι «από το 2019 έχουν δημιουργηθεί 500.000 θέσεις εργασίες. Ο κατώτατος μισθός έχει ανέβει, είναι ακόμα χαμηλός, όμως έχουμε σημαντική αύξηση. Θέλουμε να φτάσει στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός».
Πρόσθεσε ότι μέσα στο 2025 θα υπάρξει και νέα αύξηση στον βασικό μισθό, από την 1/1/2025 μειώνονται και άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ «προχωράμε σε μητρώο επιδομάτων και από 1/1/2025 προχωράμε σε αυξήσεις των επιδομάτων, τόσο στο ΚΕΑ, όσο και στο επίδομα παιδιού, όσο και στο επίδομα ενοικίου».
Κληθείς να απαντήσει γιατί αφού υπάρχουν αυξημένα έσοδα δεν υπάρχουν μέτρα στήριξης, είπε πως «για να μπορέσεις να έχεις μέτρα στήριξης, πρέπει να έχει το πλεόνασμα».
Για την επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί, επανέλαβε ότι «δίνεται επειδή η κυβέρνηση υπερφορολόγησε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων» και απαντώντας εάν θα χορηγηθείσε χαμηλοσυνταξιούχους επισήμανε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε ανακοινώσει σε ποιους θα πάει η επιταγή ακρίβειας».

Για επίδομα θέρμανσης και λαθρεμπόριο καυσίμων

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης και το γεγονός πως αποκλείονται πολίτες λόγω των τεκμηρίων, εξήγησε ότι πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια, ώστε να γίνει ο διαμοιρασμός των διαθέσιμων κονδυλίων, τα οποία προέρχονται από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ακόμη, σημείωσε για τα καύσιμα ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα στο κομμάτι του λαθρεμπορίου, χωρίς όμως να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο», εξηγώντας ότι για να φτάσουμε στη μείωση του φόρου πρέπει να προχωρήσει και άλλο η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Παραδέχτηκε ότι ο φόρος καυσίμων είναι υψηλός και ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή».

Στεγαστικό

«Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου 1» βρήκαν πολλά ζευγάρια σπίτια και γι’αυτό πήγαμε και το «Σπίτι μου 2» και έγινε και το πρόγραμμα «Ανακαίνιση», ενώ δίνουμε φορολογικά κίνητρα σε όσους κάνουν τα ακίνητά τους από βραχυχρόνια σε μακροχρόνια σπίτια», ανέφερε σχετικά ο κ. Δήμας.
Για τις τιμές των ενοικίων σημείωσε πως «είναι ελεύθερη αγορά», αλλά και πως «στόχος είναι η διάθεση περισσότερων διαμερισμάτων στην αγορά».

Τέλη κυκλοφορίας

«Εξετάζουμε το πώς μπορούμε να συνδέσουμε τα τέλη κυκλοφορίας με το περιβάλλον, όμως να πω ότι, φέτος έχει αλλάξει το σύστημα πληρωμής των τελών», τόνισε.
Εοπανέλαβε ότι όποιος δεν πληρώσει έγκαιρα πληρώνει πρόστιμα, αλλά και πως «φέτος δεν θα δοθεί παράταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης