Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Μέχρι τώρα 6.043 αποβολές μαθητών για κινητά - Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές

Πιερρακάκης: Μέχρι τώρα 6.043 αποβολές μαθητών για κινητά - Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές
Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές, τόνισε ο Κ. Πιερρακάκης
Σχετικά Άρθρα
Μέχρι τώρα οι αποβολές μαθητών λόγω χρήσης κινητών είναι 6.043 αποβολές, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κ. Πιερρακάκης.
Ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, έκανε λόγο για θεαματικά καλή εφαρμογή του μέτρου , το οποίο έχει αγκαλιάσει η κοινότητα του σχολείου.
Κατά τον ίδιο, τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να τα χρησιμοποιεί ένα παιδί λίγο γιατί φαίνεται ότι έχουν επίδραση.

Για πανεπιστήμια

Σχετικά με τους αιώνιους φοιτητές, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, εξηγώντας πως έχει ψηφιστεί από το 2022 και περιελάμβανε τη σχετική διάταξη που είναι «πολύ πλήρης». Σημείωσε ότι δεν υπάρχει κουλτούρα κάποιος να πηγαίνει και να διαγράφεται, είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί.
Αναφορικά με την ασφάλεια των πανεπιστημίων, σημείωσε πως η πολιτική βούληση υπάρχει και η κατάσταση είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι «βελτιωμένη η εικόνα της ασφάλειας».
Ακόμη, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης φοιτητικών εστιών και στόχος είναι να διπλασιαστούν και να φτάσουν στις 20.000 οι κλίνες, ενώ γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν και οι υφιστάμενες.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ.Πιερρακάκης τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και θα υπάρχουν αρκετές αιτήσεις από την πρώτη χρονιά, ενώ θα ανακοινωθούν με το που κατατίθενται στην ανεξάρτητη αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης