Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Εσθονία θέλει να χτυπήσει τη Ρωσία «ταχύτερα από το ΝΑΤΟ»

Η Εσθονία θέλει να χτυπήσει τη Ρωσία «ταχύτερα από το ΝΑΤΟ»
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών της χώρας, Magnus-Waldemar Saar, ανακοίνωσε σχέδια για την απόκτηση και την παραγωγή πυραύλων και drones καμικάζι
Η Εσθονία σχεδιάζει να ενισχύσει την άμυνά της και προετοιμάζεται για πιθανά πλήγματα στη Ρωσία γρηγορότερα από όσο μπορεί να απαντήσει το ΝΑΤΟ, αναφέρει το Defense One.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών της χώρας, Magnus-Waldemar Saar, ανακοίνωσε σχέδια για την απόκτηση και την παραγωγή πυραύλων και drones καμικάζι.
Αυτά τα βήματα αποσκοπούν στην αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Εσθονίας σε περίπτωση πιθανής απειλής από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Saar, τα νέα όπλα θα πρέπει να επιτρέψουν στην Εσθονία να χτυπήσει τον εχθρό πριν φτάσει στα σύνορά της.
Ο Saar τόνισε ότι στις σύγχρονες συνθήκες, οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να περιορίζονται στη χρήση μόνο αντιαρματικών όπλων μικρής εμβέλειας, αλλά ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν συστήματα μεγάλης εμβέλειας που είναι ικανά να ακινητοποιούν αποτελεσματικά τις εχθρικές δυνάμεις σε μεγαλύτερη απόσταση .
«Πρέπει να πάμε βαθύτερα για να σταματήσουμε τα εχθρικά στρατεύματα προτού φτάσουν στην πρώτη γραμμή» "είπε ο Σαάρ.
Σημείωσε επίσης ότι η Εσθονία πρέπει να είναι έτοιμη να δράσει ταχύτερα από το ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση κρίσης, τέτοιες δυνατότητες θα είναι κρίσιμες για την άμυνα της χώρας.
Η Εσθονία εργάζεται επί του παρόντος ενεργά για τη δημιουργία ενός αποτρεπτικού συστήματος που θα περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στον τομέα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, τόσο η αγορά όσο και η έναρξη της εγχώριας παραγωγής αυτών των όπλων σχεδιάζονται για τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης