Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με μικρές απώλειες 0,34% και χαμηλό τζίρο – Η στρέβλωση στην Attica Bank

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με μικρές απώλειες 0,34% και χαμηλό τζίρο – Η στρέβλωση στην Attica Bank
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν ήταν καλό το κλίμα στην Ευρώπη και παρά το γεγονός ότι άνοιξαν με οριακές απώλειες, έφτασαν 1%. Προς το τέλος της δικής μας συνεδρίασης περιορίστηκαν οι απώλειες αλλά εμείς επηρεαστήκαμε. Το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η καθίζηση του τζίρου και τα όσα έγιναν στην Attica Bank. Ο Γ.Δ. κατάφερε πάντως να κλείσει με απώλειες μόλις 0,34%, αν και ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί και χαμηλότερα.

ΔΕΗ: Βγαίνει στις αγορές με ομόλογο 500 εκατ. ευρώ. Θα εισαχθεί μάλλον στον Euronext στο Δουβλίνο και απευθύνεται σε επαγγελματίες επενδυτές. Πάνω από 4% αναμένεται το επιτόκιο, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς. Στα 12,22 ευρώ και στο +0,58%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Πειραιώς με μικρή άνοδο. Απώλειες 2,33% για τη Eurobank, 1,80% για την Alpha Bank και 0,35% για την Εθνική.

CENERGY: Δίνονται μάχες καθημερινά πέριξ των 9 ευρώ. Άλλες τις χάνουν οι αγοραστές άλλες τις κερδίζουν. Σήμερα αν και άνοιξε εκεί έκλεισε τελικά στα 8,90 ευρώ.

ATTICA BΑΝΚ: Άμεση η ενημέρωση μέσω του ΒΝ. Πρώτοι διαβάσατε εδώ και την αναστολή και την άρση της. Η στήλη περίμενε ότι θα είναι σήμερα στο επίκεντρο αλλά όχι και έτσι. Δυστυχώς φαίνεται πως υπάρχουν επενδυτές που δεν είχαν την απαραίτητη ενημέρωση ή και γνώση και σήμερα δημιούργησαν μία μεγάλη στρέβλωση και ανάγκασαν την ΕΧΑΕ να παρέμβει και να σταματήσει τη διαπραγμάτευση. Δεν νομίζουμε ότι υπήρξε χειραγώγηση, ούτε κάτι μεμπτό.

Παρά την αναστολή οι επενδυτές δεν φάνηκε να ενημερώνονται και όταν ξεκίνησε άνοιξε πάλι στα 20 ευρώ και με τις εντολές να παραμένουν ψηλά. Μετά κάπως υποχώρησε αλλά και πάλι η στρέβλωση διατηρήθηκε αλλά σε μικρότερο βαθμό. Στα 7,02 ευρώ έκλεισε με άνοδο 1.239,69% και με όγκο μόλις 1.465 τεμάχια. Μάλιστα έμεινε και με αγοραστές στο κλείσιμο για λίγο μέχρι να βγουν κάποιοι να καλύψουν τη ζήτηση! Το κλείσιμο παραπέμπει σε αποτίμηση 11,3 δισ. ευρώ που όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται να παραμείνει εκεί. Το δικαίωμα στα 225 ευρώ.

ΑΤΤΙCA GROUP: Ισχυρή ανοδική κίνηση σήμερα από τη μετοχή και νομίζουμε πως ίσως έχει να κάνει με κάποιες ανακοινώσεις που έγιναν από τον CEO της Trastor. Ειπώθηκε ότι θα γίνει αύξηση κεφαλαίου από την Πειραιώς για βελτίωση της διασποράς της Trastor. Θεωρούμε την κίνηση εξ αντανακλάσεως γιατί και εδώ η Πειραιώς επιθυμεί την αύξηση της διασποράς και μένει να δούμε τον τρόπο. Αρχικά είχε ακουστεί μέσω placement. Στα 2,29 ευρώ και στο +3,62%.

FLEXOPACK: Είδαμε την εντολή και δεν πιστεύαμε τα μάτια μας! Εντολή αγοράς 3.500 τεμαχίων στα 8,30 ευρώ και είχαν προηγηθεί και άλλες καλές. Βρήκε πάντως πρόθυμους πωλητές η εντολή αγοράς. Μακάρι όμως να άλλαξε κάτι και κάποιοι να κατάλαβαν ότι είναι φθηνή. Θέλουμε να βελτιωθεί και η συναλλακτική δραστηριότητα και στη συγκεκριμένη. Στα 8,30 ευρώ και στο +7,79%.

ΕΛΤΟΝ: Καλή κίνηση και με καλές συναλλαγές. Στα 1,8240 ευρώ και στο +6,17%.

PERFORMANCE: Με αρκετή μεταβλητότητα και όγκο σήμερα και κατάφερε να κλείσει με μικρή άνοδο 0,78%.

ΒΙΟΤΕΡ: Το πήραν το μάθημά τους και σήμερα έκαναν τον απαραίτητο όγκο ώστε να κλείσει η μετοχή στο +10% και να μην επαναληφθεί η εικόνα της περασμένης Παρασκευής.

ΕΚΤΕΡ: Νέες σημαντικές πιέσεις στη μετοχή και κλείσιμο στα 1,54 ευρώ με πτώση 2,90% και όγκο πάνω από 74 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης