Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικό επεισόδιο με την Πολωνία – Η Γερμανία στέλνει 40.000 μετανάστες σε πολωνικό έδαφος σύμφωνα με το «Δουβλίνο»

Διπλωματικό επεισόδιο με την Πολωνία – Η Γερμανία στέλνει 40.000 μετανάστες σε πολωνικό έδαφος σύμφωνα με το «Δουβλίνο»
Η Πολωνία φοβάται ότι η Γερμανία μπορεί να διώξει έως και 40.000 μετανάστες στο πολωνικό έδαφος
Σχετικά Άρθρα
Η Πολωνία φοβάται ότι έως και 40.000 μετανάστες ενδέχεται να επιστραφούν στο έδαφός της από τη Γερμανία, σύμφωνα με πηγές του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών που μίλησαν με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interia.
Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, γνωστούς ως διαδικασίες του Δουβλίνου, η Πολωνία θα έπρεπε να λάβει όλους αυτούς τους μετανάστες, καθώς πρωτοεμφανίστηκαν στην Πολωνία και έφτασαν στη Γερμανία.
Ενώ η Πολωνία μπορεί τελικά να αποφασίσει κατά οποιασδήποτε αίτησης ασύλου, στο μεταξύ, ο μετανάστης θα έχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Επιπλέον, το κόστος οποιασδήποτε απέλασης θα έπεφτε στην Πολωνία.
Όπως αναφέρει η Interia, το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας φοβάται μια κατάσταση στην οποία η Γερμανία θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις διαδικασίες για την επανεισδοχή μεταναστών.
Ως αποτέλεσμα, το Βερολίνο θα μπορεί να στείλει έως και 40.000 μετανάστες στον Βιστούλα.
Εάν συμβεί αυτό, η Πολωνία θα πρέπει να τους αποδεχτεί.
Η Γερμανία μπορεί επίσης να επιστρέψει παράνομους μετανάστες που απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους αλλά βρίσκονταν αρχικά στην Πολωνία.
Αυτό εμπίπτει σε μια διμερή, Πολωνο-Γερμανική συμφωνία που υπάρχει ήδη.
Ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς τους μετανάστες ζουν στη Γερμανία εδώ και αρκετό καιρό, οπότε γιατί η Πολωνία φοβάται αυτήν την κίνηση τώρα;
Έχει να κάνει με την αυξανόμενη πολιτική πίεση στη Γερμανία, η οποία έχει δει τη χώρα να λαμβάνει έκτακτα βήματα για το κλείσιμο των συνόρων της και την εισαγωγή του ελέγχου της μετανάστευσης.
Η αστυνομία εντοπίζει συνεχώς άτομα που ήταν αρχικά στην Πολωνία αλλά τώρα προσπάθησαν να εισέλθουν στη Γερμανία.
Στην Πολωνία, συνελήφθησαν και υπέβαλαν αιτήσεις ασύλου, υπέγραψαν τα έγγραφά τους και στη συνέχεια έφυγαν για τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης