Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διζωνικά Τιμολόγια παράνοιας: Το πρωί θα χρεώνουν την KWh προς 0,05 ευρώ και το βράδυ θα εκτοξεύεται στα 0,20 ευρώ

Διζωνικά Τιμολόγια παράνοιας: Το πρωί θα χρεώνουν την KWh προς 0,05 ευρώ και το βράδυ θα εκτοξεύεται στα 0,20 ευρώ
Πάντως οι προμηθευτές ενέργειας κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αφού αναμένουν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ την απόφαση
Σχετικά Άρθρα
Κλίμα «ευφορίας» και «ευημερίας» διαμορφώνουν οι ειδικοί στην αγορά ενέργειας με τα διζωνικά τιμολόγια τα οποία θα μπουν στη ζωή των νοικοκυριών από τις αρχές του έτους και την ίδια στιγμή θα καταργηθεί το νυχτερινό τιμολόγιο.
Παράλληλα οι ειδικοί πλασάρουν τα «κίτρινα» και τα «πορτοκαλί» τιμολόγια σημειώνοντας ότι όταν δεν επιθυμούν να αναλάβουν ρίσκο να προτιμήσουν ένα μπλε τιμολόγιο το οποίο παραμένει σταθερό από έξι έως 12 μήνες ανάλογα τον προμηθευτή ενέργειας.

Τα διζωνικά τιμολόγια της πυρκαγιάς.

Τα διζωνικά τιμολόγια θα απασχολήσουν κυρίως 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν μετρητές με δυνατότητα να καταγράφουν δύο μετρήσεων. Η μία αφορά την ημερήσια κατανάλωση και η άλλη την νυκτερινή. Οι δυο μετρήσεις θα γίνουν όχημα για την είσοδο των διζωνικών τιμολογίων.

Το ΥΠΕΝ φέρνει αλλαγές στα τιμολόγια

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ άνοιξε τη συζήτηση για τις αλλαγές με τον υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη να προετοιμάζει το έδαφος για τις αλλαγές.
Τα νοικοκυριά να προετοιμάζονται για τα χειρότερα διότι όσοι διαθέτουν διζωνικούς μετρητές θα κατανοήσουν ότι η χρήση ηλεκτρικών σωμάτων θα έχει άλλη χρέωση μέχρι τις τρεις τα μεσημέρι και μετά τις 3 η χρέωση θα είναι υψηλότερη.
Το διζωνικό μοντέλο θα φέρει τιμές ανά KWh ανά ημέρα και ανά μήνα.

Τι θα συμβεί στην πράξη

Στην πράξη η ηλεκτρική κουζίνα με 4000 WATT και κατανάλωση ανά ώρα τις 4 KWh από τις 10 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα θα έχει μία μέση τιμή χρέωσης από 10 έως 50 ευρώ ανά MWh.
Σε κόστος ανά KWh από 0,01 έως 0,05 λεπτά του ευρώ.
Η ηλεκτρική κουζίνα που τεθεί σε λειτουργία ή ένα μάτι τα κουζίνας στις 20:00 το βράδυ, η τιμή χρέωσης θα εκτοξευθεί πάνω από τα 200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 300 ευρώ ανά MWh.
Για μια ώρα λειτουργίας τις νυχτερινές ώρες το κόστος της ενέργειας ανά KWh θα εκτοξευθεί από τα 0,20 έως τα 0,30 ευρώ.
Τα κόστη θα πολλαπλασιαστούν για τον σύνολο των ηλεκτρικών συσκευών που είναι σε λειτουργία τις βραδινές ώρες.
Τα ηλεκτρικά σώματα με καταναλώσεις άνω των 2000 Watt τα οποία θα μπαίνουν στη πρίζα το πρωί και το βράδυ θα έχουν αντίστοιχες χρεώσεις.
Τις πρωινές ώρες που θα είναι σε ισχύ το διζωνικό πακέτο θα έχει χρέωση ανά KWh έως τα 0,05 λεπτά και το βράδυ θα εκτινάσσεται στα 0,30 ευρώ για μία ώρα κατανάλωσης.
Το ψυγείο που παραμένει στην πρίζα όλο το 24ώρο θα έχει αντίστοιχες χρεώσεις.
Τα νοικοκυριά που επένδυσαν σε αντλίες θερμότητας οι οποίες πρέπει να είναι σε λειτουργία όλο το 24ώρο θα υποχρεωθούν να τις βγάλουν από την πρίζα.

Οι προμηθευτές δεν λένε τίποτα προς το παρόν

Πάντως οι προμηθευτές ενέργειας κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αφού αναμένουν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ την απόφαση για την εφαρμογή του διζωνικού συστήματος.
Οι αλλαγές θα φέρουν πιο φθηνά τιμολόγια την ημέρα και πολύ ακριβά μετά τις 6 το απόγευμα. Οι ποσοστιαίες αποκλίσεις των χρεώσεων θα είναι στα επίπεδα του 200% και 300% σε ένα 24ωρο για την KWh.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης