Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα - Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam εξόντωσαν τον Συνταγματάρχη Ehsan Daqsa της 401ης Ταξιαρχίας του ισραηλινού στρατού

Γάζα - Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam εξόντωσαν τον Συνταγματάρχη Ehsan Daqsa της 401ης Ταξιαρχίας του ισραηλινού στρατού
Η εκρηκτική συσκευή που σκότωσε τον Daqsa, τραυμάτισε σοβαρά τον διοικητή του 52ου Τάγματος και τραυμάτισε δύο, ακόμη, αξιωματικούς
Δύο ημέρες μετά την εξόντωση του διοικητή της 162ης Μεραρχίας της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχη Ehsan Daqsa, από μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Jabalia, οι Ταξιαρχίες al-Qassam της Hamas ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύπλοκη επιχείρηση που οδήγησε στην εξόντωσή του.
Ο Daqsa, ο οποίος επέβλεπε τις επιχειρήσεις στη Jabalia, βόρεια της πόλης της Γάζας, μπήκε σε ένα φυλάκιο παρατήρησης στην περιοχή al-Falujah, στη Jabalia, μαζί με 11 άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.
Καθώς οι Ισραηλινοί διοικητές έφτασαν στο σημείο της ενέδρας, οι μαχητές της al-Qassam πυροδότησαν έναν τοπικό εκρηκτικό μηχανισμό τύπου claymore, που είχαν προηγουμένως τοποθετήσει στην περιοχή.
Η εκρηκτική συσκευή που σκότωσε τον Daqsa, τραυμάτισε σοβαρά τον διοικητή του 52ου Τάγματος και τραυμάτισε δύο, ακόμη, αξιωματικούς.
Οι Ταξιαρχίες al-Qassam ανέλαβαν την ευθύνη για την επιχείρηση την Τρίτη, αφού μια ομάδα μαχητών τους επέστρεψε από το μέτωπο στη Jabalia.
Επιπλέον, οι μαχητές ανέφεραν ότι εκτόξευσαν ένα αντιαρματικό (RPG) εναντίον ενός στρατιωτικής μπουλντόζας D9 στην ίδια περιοχή όπου έγινε η ενέδρα που σκότωσε τον Συνταγματάρχη Daqsa.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Daqsa ήταν ένας από τους δύο υψηλότερους σε βαθμό Ισραηλινούς αξιωματικούς που σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τον ένοπλο βραχίονα της Hamas «οθάνατός του αποτελεί σημαντική επιτυχία για την Αντίσταση στη Jabalia, μια πόλη που αντιστάθηκε σε τρεις ισραηλινές στρατιωτικές εκστρατείες και υπέστη εκτεταμένους βομβαρδισμούς και αναγκαστικές μετακινήσεις χιλιάδων ανθρώπων».

Οι επιχειρήσεις της Hamas την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις της Τρίτης, οι Ταξιαρχίες al-Qassam ανέφεραν ότι οι μαχητές τους εκτόξευσαν έναν τοπικό αντιαρματικό πύραυλο τύπου al-Yassin εναντίον μιας ισραηλινής μπουλντόζας D9 και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό διαμορφωμένου φορτίου (EFP) τύπου Shawaz σε μια άλλη στην περιοχή al-Falujah.
Οι μαχητές της al-Qassam επίσης πυροδότησαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (IED) σε ισραηλινή μπουλντόζα D9 στην οδό al-Saftawi, στη βόρεια Γάζα.
Επιπλέον, μαχητές των Ταξιαρχιών al-Mujahideen εκτέλεσαν διάφορες επιχειρήσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, βομβαρδίζοντάς τους με όλμους στα ανατολικά και δυτικά της Jabalia.
Η Μονάδα Στρατιωτικών Μέσων των Ταξιαρχιών al-Qassam κυκλοφόρησε επίσης πλάνα από μια επίθεση με IED που στόχευσε ένα ισραηλινό άρμα μάχης Merkava, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές πριν ανατιναχτεί η αποθήκη πυρομαχικών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης