Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Ανδρουλάκης: Σε 8 χρόνια κάηκε το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής - Χαμένος χρόνος τα πεπραγμένα σας

Βουλή - Ανδρουλάκης: Σε 8 χρόνια κάηκε το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής - Χαμένος χρόνος τα πεπραγμένα σας
Η κυβέρνηση "περνάει κάτω από τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, γιατί η αντίληψή της είναι πελατειακή και συγκεντρωτική", ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης
«Κυβερνάτε 6 χρόνια με δημοσιονομικές ευελιξίες, χωρίς μνημόνια και με την προίκα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία» , τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης.
Σύμφωνα με τον κ.Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση «περνάει κάτω από τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, γιατί η αντίληψή της είναι πελατειακή και συγκεντρωτική».
«Στην Αττική μια φωτιά ξεκίνησε από μια δασική περιοχή και παρόλα αυτά, ξέφυγε στον αστικό ιστό και δημιούργησε εκ νέου γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Η φωτιά από τον Βαρνάβα έσβησε στο Χαλάνδρι. Τι συνέβη; Με αυτήν την πυρκαγιά έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων όλης της Αττικής. Θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον αέρα που αναπνέουμε. Τι θα κάνετε για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος; Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι η φωτιά στο Ξυλόκαστρο ήταν η «πιο καταστροφική στην Ελλάδα για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, πράγμα που δείχνει απαράδεκτη ανετοιμότητα».
Κατά τον ίδιο, χρειάζεται μία ριζική αλλαγή του εθνικού σχεδίου, με τρία πορίσματα που επί της ουσίας δεν έχουν γίνει πυξίδα μεγάλων αλλαγών.
Όπως είπε, «η κλιματική κρίση είναι εδώ. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει συνολική αντιμετώπιση, με άλλα λόγια έχουμε ενισχύσει την ανθετικότητα; Εγώ θα πω όχι. Δεν υπάρχουν περιθώρια, αναβολές, λάθη».
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη,«πρέπει να βάλουμε τέλος στην αποδυνάμωση των δασικών υπηρεσιών, να τερματίσουμε την υφιστάμενη κατανομή πόρων. Το 70 -30 δεν λειτουργεί».
Ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη θεσμοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης, να φτάσουμε στο 50-50. Προτεραιοποίηση περιοχών υψηλού κινδύνου. Υιοθέτηση ενός τριπτύχου για την προστασία των δασών, όπως και θεσμοθέτηση και συστηματική αξιοποίηση των παλαιών στελεχών. Τη δημιουργία ενός ενιαίου γεωπληροφοριακού συστήματος με όλο το δασικό και αγροτικό δίκτυο. Αξιοποίηση τον χειμώνα της πρόληψης των δασοπυροσβεστών που το καλοκαίρι είναι μέσα στο δάσος, μαζί με σύσταση φορέα παρακολούθησης της αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Όχι μόνο αποζημίωση, αλλά ουσιαστική υποστήριξη των πυρόπληκτων. Όλα αυτά είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε σε μια αρμόδια διακομματική επιτροπή που θα φέρει πρόταση στη Βουλή».

Ανασφάλεια πολιτών από τις συνεχιζόμενες αποτυχίες

Περαιτέρω, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για κυβερνητικές αποτυχίες τα τελευταία 5,5 χρόνια, λέγοντας πως «για το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς. Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες. Νιώθουν ότι το κράτος δεν παίζει τον ρόλο του».
Ακόμη, χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση της ΝΔ για την τροπολογία για τους Σπαρτιάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης