Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ χτυπημάτων της Hezbollah κατά Ισραήλ - Νεκροί έπεσαν 2 στρατιώτες των IDF, 6 Merkava καταστράφηκαν, πλήγμα σε ναυτική βάση

Μπαράζ χτυπημάτων της Hezbollah κατά Ισραήλ - Νεκροί έπεσαν 2 στρατιώτες των IDF, 6 Merkava καταστράφηκαν, πλήγμα σε ναυτική βάση
Σφυροκόπημα από τη Hezbollah κατά των IDF - Πλήγμα σε ναυτική βάση, επίθεση στη Μονάδα 8200, καταστράφηκαν 6 τανκς Merkava
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν κι επίσημα στις 22 Οκτωβρίου ότι δύο ακόμη εφέδροι της σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Hezbollah.
Ειδικότερα, ένας από τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ήταν ο αναπληρωτής διοικητής του 9308ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Alon, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μαχών στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τον στρατό.
Ο δεύτερος στρατιώτης που σκοτώθηκε υπηρετούσε στο 508ο Τάγμα του 7338ου Συντάγματος Πυροβολικού.
Επλήγη από ρουκέτα κατά τη διάρκεια επίθεσης στον οικισμό Neot Mordechai, ενώ ακόμη τρεις στρατιώτες της ίδιας μονάδας τραυματίστηκαν σοβαρά.
Παράλληλα, όπως γνωστοποίησαν οι IDF, η Hezbollah εκτόξευσε περίπου 65 ρουκέτες προς το βόρειο και κεντρικό Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο ισραηλινός στρατός ξεκαθάρισε ότι πολλές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ωστόσο την ίδια στιγμή απεδέχθη ότι σημειώθηκαν και επιτυχείς επιθέσεις.
Ακολούθως, τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Σφυροκόπημα από τη Hezbollah - Πλήγμα σε ναυτική βάση, επίθεση στη Μονάδα 8200, καταστράφηκαν 6 τανκς Merkava

Σύμφωνα, δε, με την Hezbollah, οι επιθέσεις με ρουκέτες στόχευσαν διάφορους στόχους, όπως ένα στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, ένα παρατηρητήριο, την έδρα της Μονάδας 8200 κοντά στην πόλη του Τελ Αβίβ, καθώς και τη ναυτική βάση Stella Maris κοντά στο λιμάνι της Χάιφα.
Η Hezbollah ανακοίνωσε επίσης επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη βάση Eliakim στη Χάιφα.
Μάλιστα, η υπηρεσία Τϋπου της Hezbollah δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζει την εκτόξευση κατευθυνόμενων ρουκετών Nasir-2 προς τη ναυτική βάση Stella Maris.
Σημειώνεται ότι οι ρουκέτες Nasir-2 ουσιαστικά αποτελούν μια νεότερη εκδοχή των συριακής κατασκευής ρουκετών M302, εξοπλισμένες με σύστημα καθοδήγησης.
Έχουν εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και πολεμική κεφαλή βάρους 140 κιλών.
Ένα άλλο βίντεο, που δημοσιεύθηκε μια ημέρα νωρίτερα από ΜΜΕ προσκείμενα στη σιιτική οργάνωση, απεικόνιζε δύο επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM) Almas ιρανικής κατασκευής εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και ενός θωρακισμένου οχήματος Humvee κοντά στο συνοριακό σημείο της Ramia.
Επιπλέον, στις 22 Οκτωβρίου, η Hezbollah ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της έπληξαν έξι κύρια άρματα μάχης Merkava με ATGM και εκτόξευσαν αντιαεροπορικούς πυραύλους εναντίον δύο μαχητικών drones Hermes 450, καταρρίπτοντας ένα από αυτά.
Οι IDF παραδέχτηκαν ότι ένα από τα drones τους επλήγη και συνετρίβη στο νότιο Λίβανο, χωρίς να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.
Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ ξεκίνησαν μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με τη Hezbollah να εξαπολύει επιθέσεις «για να υποστηρίξει έμπρακτα τον παλαιστινιακό λαό».
Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει με αντίποινά κατά του Λιβάνο ήδη από τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου δολοφόνησε τον Γενικό Γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nassrallah.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, οι IDF ανακοίνωσαν την έναρξη περιορισμένης χερσαίας επιχείρησης στο νότιο Λίβανο.
Έκτοτε, οι Ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο, ενώ οι επιθέσεις με της Hezbollah ρουκέτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Η αντιπαράθεση έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει τον θάνατο 29 αμάχων στο Ισραήλ και στα Υψίπεδα του Γκολάν, καθώς και τον θάνατο τουλάχιστον 44 στρατιωτών και αξιωματικών ασφαλείας.
Από την πλευρά του Λιβάνου, έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.500 άνθρωποι, εκ των οποίων περισσότεροι από 500 ήταν μέλη της Hezbollah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης