Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 3 λάθη που θα κοστίσουν τον Λευκό Οίκο στην Kamala Harris – Το «φάντασμα» του Sanders στοιχειώνει τους Δημοκρατικούς

Τα 3 λάθη που θα κοστίσουν τον Λευκό Οίκο στην Kamala Harris – Το «φάντασμα» του Sanders στοιχειώνει τους Δημοκρατικούς
Εάν δεν μπορούν να νικήσουν τώρα οι Δημοκρατικοί… δεν θα μπορέσουν ποτέ
Ο Trump είναι ένας μοναδικά ευάλωτος υποψήφιος, καταδικασμένος για εγκλήματα, υπεύθυνος για απάτη και σεξουαλική κακοποίηση.
Αν οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να τον νικήσουν, τότε ποιον μπορούν;
Τα προβλήματα με το Δημοκρατικό Κόμμα είναι εμφανή στη δυσκολία της Αντιπροέδρου Kamala Harris να ξεπεράσει το περιθώριο σφάλματος στις δημοσκοπήσεις των ψηφοφόρων στις επτά βασικές πολιτείες: Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Αριζόνα και Νεβάδα.
Έχει σαφώς βελτιώσει τη θλιβερή θέση του προέδρου Joe Biden από τότε που αποχώρησε από την κούρσα τον Ιούλιο.
Αλλά στα χαρτιά, θα έπρεπε να τα πάει πολύ καλύτερα.
Ο πληθωρισμός έχει σχεδόν επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα, η ανεργία είναι χαμηλή, οι τιμές του φυσικού αερίου είναι διαχειρίσιμες και η εγκληματικότητα μειώνεται.
Αυτοί οι παράγοντες συνήθως ανοίγουν το δρόμο για μια αποφασιστική νίκη για αυτόν που έχει την προεδρεία.

Τα προβλήματα των Ρεπουμπλικανών

Από τα δύο πολιτικά κόμματα, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μετατραπεί σε ένα διχασμένο όχλο υπό τον Trump, που εμψυχώνεται από θυμό, παράπονο και μια αρχέγονη παρόρμηση να κάψουν τα πάντα.
Εάν ο Trump χάσει τις δεύτερες συνεχόμενες προεδρικές εκλογές του, οι Ρεπουμπλικάνοι θα αντιμετωπίσουν τον δικό τους απολογισμό και την προοπτική ότι μια λυσσασμένη μειοψηφία, όσο παθιασμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές.
Οι Δημοκρατικοί, ωστόσο, δεν πρόσφεραν στους Αμερικανούς ένα πολιτικό καταφύγιο.
Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί έχουν πάει στο άλλο άκρο και άφησαν εκατομμύρια ψηφοφόρους να νιώθουν αποξενωμένοι και από τα δύο κόμματα.
Τι θα έχει πάει όμως στραβά αν χάσουν:

Το φαινόμενο Bernie Sanders

Ο σοσιαλιστής γερουσιαστής του Βερμόντ τράβηξε ξεκάθαρα την προσοχή όταν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος ως Δημοκρατικός το 2016.
Ενθάρρυνε τα νεαρά πλήθη διαφωνώντας ενάντια στα «άσεμνα επίπεδα» της εισοδηματικής ανισότητας.
Πρότεινε νέους φόρους για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους, οι οποίοι θα χρηματοδοτούσαν δωρεάν κολέγια και ένα κυβερνητικό σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης για να καλύψει όλους τους Αμερικανούς.
Η Hillary Clinton κέρδισε την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, αλλά ο Sanders κέρδισε το 43% των προκριματικών ψήφων, πείθοντας άλλους Δημοκρατικούς ότι οι ψηφοφόροι ήταν ανοιχτοί σε ριζοσπαστικές νέες ιδέες για την ανύψωση των νεαρών Αμερικανών και εκείνων που υστερούσαν.
Ο Sanders και άλλοι προοδευτικοί Δημοκρατικοί ακολούθησαν ιδέες όπως η «Πράσινη Νέα Συμφωνία» το 2019, η οποία θα ήταν μια σαρωτική εξαγορά από την κυβέρνηση στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αποκατάσταση των εκτεταμένων κοινωνικών ανισοτήτων.
Τώρα οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν την Πράσινη Νέα Συμφωνία, παρόλο που απέτυχε σε μια ψηφοφορία στο Κογκρέσο.
Οι Δημοκρατικοί έμειναν στην ιδέα, θεωρώντας την ως νικητήριο θέμα στις εκλογές του 2020.
Το ίδιο με το «Medicare για Όλους», το σχέδιο Sanders για ένα κυβερνητικό πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης με έναν μόνο πληρωτή.
Στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών του 2020, πολλοί από τους πιο εξέχοντες Δημοκρατικούς υποψηφίους υποστήριξαν το Medicare for All — συμπεριλαμβανομένης της Kamala Harris.
Το 2024 όμως, και αποδεικνύεται ότι οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι δεν θέλουν τις τεράστιες αναταραχές που θα προέκυπταν με αυτές τις δύο γιγάντιες κυβερνητικές προσπάθειες, ακόμα κι αν υποστηρίζουν τους τελικούς στόχους.
Ως υποψήφια των Δημοκατικών για την προεδρία, η Harris έχει εγκαταλείψει την προηγούμενη υποστήριξή της τόσο για το Green New Deal όσο και για το Medicare for All, επειδή χρειάζεται κεντρώους ψηφοφόρους που προτιμούν τις σταδιακές βελτιώσεις από τη μαζική κυβερνητική παρέμβαση.
Ο Sanders έδειξε πώς να δώσει ενέργεια στους πιο φιλελεύθερους ψηφοφόρους της Αμερικής και πολλοί άλλοι Δημοκρατικοί ακολούθησαν το παράδειγμά του, συμπεριλαμβανομένης της Harris.
Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι το χτύπημα: Οι πολιτικές που ενθουσιάζουν τους φιλελεύθερους αποξενώνουν τους κεντρώους.
Η Harris παλεύει με αυτό το πρόβλημα τώρα.

Απόρριψη ορυκτών καυσίμων

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για το 2020, ο Joe Biden υποσχέθηκε να «τερματίσει τα ορυκτά καύσιμα».
Φαινόταν να τηρεί αυτήν την υπόσχεση μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021, ακυρώνοντας την άδεια για τον αγωγό Keystone XL, συμπαραστεκόμενος με τους ακτιβιστές για το κλίμα σε ένα συναισθηματικό ζήτημα που στάθηκε ως τεστ για το αν υποστηρίξει τον σκοπό.
Ο Biden επιδίωκε ξεκάθαρα να κατευνάσει τους προοδευτικούς Δημοκρατικούς - την πτέρυγα Sanders - που παθιάζονται με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης