Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μία από τα ίδια… Σε χαμηλό έξι μηνών η Εθνική Τράπεζα, πιέζει την αγορά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μία από τα ίδια… Σε χαμηλό έξι μηνών η Εθνική Τράπεζα, πιέζει την αγορά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υπό δοκιμασία ξανά ο εκθετικός των 200 ημερών και είναι ήδη από κάτω από τον αντίστοιχο απλό το γράφημα. Οριακά χαμηλότερα άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και εμείς προσπαθούμε να αντιδράσουμε μετά από 4 πτωτικές, αλλά οι πιέσεις στις τράπεζες δε μας αφήνουν. Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε μέχρι το τέλος μία σταθεροποιητική εικόνα, αλλά δεν είμαστε και τόσο σίγουροι. Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις υπάρχουν στο ξεκίνημα. Προσπαθούν Jumbo, Motor Oil αν και βλέπουμε πωλητές υψηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχει κόψει το διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη προς τα κάτω απλό και εκθετικό κινητό μέσο 200 ημερών. Αρνητική εξέλιξη και μπορεί να επιταχύνει την πτώση. Με ήπια άνοδο άνοιξαν Πειραιώς και Alpha Bank. Σε χαμηλό έξι μηνών η ΕΤΕ χθες και σήμερα ξεκίνησε σταθεροποιητικά αλλά αμέσως βγήκαν σημαντικές πωλήσεις, ενώ λίγο χαμηλότερα κινείται η Eurobank. Η Αττικής άνοιξε με άνοδο. Η πίεση πάντως στην ΕΤΕ συμπαρασύρει όλη την αγορά.

JUMBΟ: Πιέστηκε αρκετά χθες και έκλεισε κάτω από τα 25 ευρώ. Σήμερα προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά υπάρχουν πωλητές λίγο πάνω από τα 25 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με κέφια ξεκίνησε τη συνεδρίαση και ενισχύετι 1,5%. Πέρασε και πάλι πάνω από τα 1,80 ευρώ.

CENERGY: Βγαίνουν πωλήσεις ξανά και απομακρύνεται και πάλι από τα 9 ευρώ. Στα 8,79 ευρώ στο άνοιγμα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τα κάπως καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα βάζουν πλάτη και συνεχίζει ανοδικά η μετοχή, στηρίζοντας την αγορά.

AEGEAN: Κινδυνεύει και πάλι να χάσει τα 10 ευρώ η μετοχή. Στα 10,28 ευρώ και στο -1,15% στο ξεκίνημα με εξαιρετικά χαμηλό όγκο και την αποτίμηση στα 926 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Ξεχασμένη από τους επενδυτές. Θα μας πείτε, μήπως έχει κάνει και κάτι η διοίκηση για να μην ξεχαστεί; Στα 5,57 ευρώ και στο -1,24% και μας φαίνεται πως στην επόμενη αναδιάρθρωση του FTSE 25 θα είναι από τις υποψήφιες για έξοδο. Την έχουν ξεπεράσει αρκετές.

INTRAKAT: Όπως φάνηκε απορρόφησαν σχετικά εύκολα την προσφορά εδώ οι αγοραστές και την ξαναπήγαν πάνω. Με άλλα λόγια εδώ οι παίκτες είναι μεγάλοι και έδειξαν και πάλι τη δύναμή τους. Στα 4,86 ευρώ ξεκίνησε με εξαιρετικά χαμηλό όγκο.

ΟΛΠ: Χωρίς να προκαλεί, χωρίς να το έχουν δει πολλοί, η μετοχή είναι κοντά στα υψηλά της. Με τόσα που έχουν γίνει και τα μεγέθη της δε χάλασαν. Πάνω από τα 700 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση και μας φαίνεται ακόμα φθηνή, αν και είμαστε μαζί της από τα χαμηλά της.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Προσωρινό μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή θα δώσει ή καθαρό 0,0285 ευρώ. Στις 11 Νοεμβρίου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

FLEXOPACK: Εμφανίστηκε και πάλι ένας βιαστικός και με 14 τεμάχια πώληση πήγε τη μετοχή στα 7,70 ευρώ και στο -7,23%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 2 ευρώ άνοιξε η συγκεκριμένη με μόλις 3 τεμάχια.

INTRALOT: Λογικά σήμερα, ή την Τρίτη θα το πιάσει το 10%. Δεν πρέπει να χρειάζεται ακόμα πολλές μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης