Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς για Novartis: Πολιτική μεθόδευση για να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων

Παππάς για Novartis: Πολιτική μεθόδευση για να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων
Θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτα μια Προανακριτική Επιτροπή στην Βουλή, τουλάχιστον για τους Υπουργούς Υγείας είπε ο κ.Παππάς
Για πολιτική μεθόδευση προκειμένου να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην δικαστική απόφαση για την άρση της προστασίας των μαρτύρων.
«Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και ομολογημένο από την ίδια την εταιρεία.
Υπήρξε πολιτική επιλογή για να συμβεί αυτό, που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στον νόμο των προστατευόμενων μαρτύρων του 2014, για τον οποίο υπήρχε και σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και τον ενίσχυσε αργότερα ο κ. Φλωρίδης» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παππάς.

Τάση εκδίκησης

«Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο έχει αποφανθεί ότι δεν συνδέεται αιτιωδώς η κατάθεση των μαρτύρων στην Ελλάδα με αυτά που κατέθεσαν στην Αμερική.
Πρόκειται για τάση εκδίκησης απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες.
Μέχρι πρότινος η ελληνική δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι υπάρχει λόγος να υπάρξει προστασία στους μάρτυρες.
Στα μάτια του ελληνικού λαού είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εδώ υπάρχει μια μεθόδευση που επιχειρεί να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ.Παππάς.

Έπρεπε να γίνει πρώτα προανακριτική επιτροπή στη Βουλή

Σύμφωνα με τον κ.Παππά, «δεν έπρεπε να πάει στην Δικαιοσύνη απευθείας η υπόθεση».
«Θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτα μια Προανακριτική Επιτροπή στην Βουλή, τουλάχιστον για τους Υπουργούς Υγείας, γιατί έτσι θα υπήρχαν και περισσότεροι μάρτυρες» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για Μητσοτάκη

Όσον αφορά την επιλογή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας στην Βουλή, όταν εκείνος πήρε τον λόγο ο κ.Παππάς είπε πως ήταν «ασεβής ως προς τους θεσμούς, δειλός γιατί δεν κάθισε να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός, διότι εφαρμόζει τον νόμο - που εμείς ψηφίσαμε - ανελλιπώς από το 2019.
Μεταξύ μας είπα και στη Βουλή, τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα έπρεπε να τον λέμε «νόμο Παππά - Μητσοτάκη» γιατί τον εφαρμόζει έκτοτε».
«Προκάλεσε μια πόλωση σε ένα θέμα στο οποίο απομονώθηκε και από την άλλη έχουμε από το τέλος Σεπτεμβρίου ζητήσει ενημέρωση για τα εθνικά θέματα, αλλά δεν υπάρχει.
Θα έρθει εδώ ο Fidan να τον δει ο κ. Γεραπετρίτης και θα ακούμε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και εμείς δεν θα ξέρουμε τίποτα;», είπε ο κ. Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης