Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος από τη Hezbollah - Η στιγμή που Merkava του ισραηλινού στρατού γίνεται παρανάλωμα του πυρός (vid)

Σοκ και δέος από τη Hezbollah - Η στιγμή που Merkava του ισραηλινού στρατού γίνεται παρανάλωμα του πυρός (vid)
Με κατευθυνόμενο πύραυλο το πλήγμα της σιιτικής οργάνωσης κατά του ισραηλινού άρματος μάχης
H σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο, που απεικονίζει τη στόχευση και μετέπειτα καταστροφή ενός ισραηλινού τανκ Merkava με κατευθυνόμενο πύραυλο, κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών της με τους IDF στα σύνορα με το Ισραήλ.

Το σοκαριστικό στιγμιότυπο:


Επισημαίνεται ότι στις 22 Οκτωβρίου, η Hezbollah ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της έπληξαν έξι κύρια άρματα μάχης Merkava με ATGM και εκτόξευσαν αντιαεροπορικούς πυραύλους εναντίον δύο μαχητικών drones Hermes 450, καταρρίπτοντας ένα από αυτά.
Οι IDF παραδέχτηκαν ότι ένα από τα drones τους επλήγη και συνετρίβη στο νότιο Λίβανο, χωρίς να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.
Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ ξεκίνησαν μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με τη Hezbollah να εξαπολύει επιθέσεις «για να υποστηρίξει έμπρακτα τον παλαιστινιακό λαό».
Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει με αντίποινά κατά του Λιβάνο ήδη από τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου δολοφόνησε τον Γενικό Γραμματέα της ένοπλης οργάνωσης, Hassan Nassrallah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης