Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία θα συνεργαστούν για μαζική παραγωγή UAV – Τρύπες στα εξοπλιστικά των χωρών λόγω… Ουκρανίας

Η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία θα συνεργαστούν για μαζική παραγωγή UAV – Τρύπες στα εξοπλιστικά των χωρών λόγω… Ουκρανίας

Σχεδιάζεται η ανάπτυξη νέων μη επανδρωμένων θαλάσσιων εναέριων συστημάτων για την αύξηση του θαλάσσιου δυναμικού

Ως μέρος της πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας Trinity House, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία σχεδιάζουν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη προηγμένων μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS).
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.
Το επίκεντρο της συμφωνίας στοχεύει στη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μελλοντικών συστημάτων εναέριας μάχης και στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

ILPSY3VHBRDWRBRSWG6ZKEYP4U.png

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα συνεργαστούν, σε στενό συντονισμό με συμμάχους και εταίρους, για την ανάπτυξη και χρήση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και αερομεταφερόμενου εξοπλισμού για να διασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μελλοντικών εναέριων συστημάτων μάχης», ανέφερε το υπουργείο.
Η συμφωνία θέτει τόσο βραχυπρόθεσμους όσο και μεσοπρόθεσμους στόχους.
Βραχυπρόθεσμα, και οι δύο χώρες θα επικεντρωθούν στην αύξηση των δυνατοτήτων χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας ενσωματώνοντας πυραυλικά συστήματα σε UAV.
Ως παράδειγμα ολοκλήρωσης δίνεται ο βρετανικός πύραυλος Brimstone.
Μεσοπρόθεσμα, η εταιρική σχέση θα επικεντρωθεί στην «κοινή έρευνα και ανάπτυξη δυνατοτήτων διασυστήματος Combat Cloud για την αεροπορία».
Αυτό θα επιτρέψει την κοινή χρήση δεδομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία μεταξύ επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων UAV.
Επιπλέον, σχεδιάζεται η ανάπτυξη νέων μη επανδρωμένων θαλάσσιων εναέριων συστημάτων για την αύξηση του θαλάσσιου δυναμικού.
Και ενίσχυση της επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας μεταξύ των δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας.

Αμυντική συμφωνία


Έγινε γνωστό για τα σχέδια υπογραφής μιας ιστορικής αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας στα τέλη Οκτωβρίου 2024.
Η συμφωνία αναμένεται να επιτρέψει στις βρετανικές και γερμανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.
Θα επιτρέψει επίσης στις δύο χώρες να αγοράσουν περισσότερα όπλα από κοινού και να οδηγήσει σε στενότερη συνεργασία στην ανάπτυξη και παραγωγή όπλων επόμενης γενιάς.
Ο υπουργός Άμυνας John Healy ελπίζει ότι η νέα συμφωνία θα ενισχύσει τις αμυντικές βιομηχανίες της Βρετανίας και της Γερμανίας σε μια εποχή που η Δύση θέλει απεγνωσμένα να αυξήσει την παραγωγή όπλων και να αναπληρώσει τα αποθέματά της μετά την παράδοση όπλων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης