Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον Οκτώβριο η απόφαση για τον Σάββα Ξηρό – Έχει ζητήσει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’οίκον

Τον Οκτώβριο η απόφαση για τον Σάββα Ξηρό – Έχει ζητήσει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’οίκον
Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας
(upd)Αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου πήρε η εξέταση του αιτήματος του Σάββα Ξηρού, για κατ' οίκον νοσηλεία. Ως εκ τούτου ο καταδικασμένος για υμμετοχή στη 17 Νοέμβρη τρομοκράτης, θα επιστρέψει στη φυλακή.
Οι δικαστικές αρχές όρισαν τρεις ειδικούς νευρολόγους, για να εξετάσουν τoν καταδικασμένο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και να αποφανθούν εάν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας ή μυελοπάθεια.
Ο Σάββας Ξηρός οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Πειραιά.
Υπέρ του αιτήματος του Σ. Ξηρού είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα αυτό είχε προκαλέσει και έντονη πολιτική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο δικαστήριο για να στηρίξουν το αίτημα του Σάββα Ξηρού.
Σημειώνεται πως ήδη δύο φορές τα δικαστήρια έχουν δώσει εντολή για νοσηλεία του Σάββα Ξηρού σε ειδικά θεραπευτήρια, η οποία – όπως υποστηρίζει ο συνήγορος του κ.Ξηρού - διεκόπη κατόπιν παρέμβασης από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ διέψευσε δημοσίευμα που θέλει τις αστυνομικές αρχές να έφτασαν κοντά στον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά να τον έχασαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης