Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κέρκυρα: Ύψωσε την παλαιστινιακή keffiyeh στις εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων

Κέρκυρα: Ύψωσε την παλαιστινιακή keffiyeh στις εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων
Η πρωτοβουλία αυτή καλωσορίστηκε με χειροκροτήματα από τον απλό κόσμο που παρευρισκόταν στην παρέλαση για την Ένωση
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής του τμήματος χορευτών Κέρκυρας ύψωσε την keffiyeh, την παλαιστινιακή μαντίλα - σύμβολο της Nakba ενώ την ίδια στιγμή, με το άλλο χέρι, κρατούσε την ελληνική σημαία.
Το σχετικό περιστατικό αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους της Γάζας σημειώθηκε στην παρέλαση που διοργανώθηκε για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, με τον άνδρα να υψώνει τη μαντίλα μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.



Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο επικεφαλής ενός εκ των πρώτων σχηματισμών που συμμετείχαν στην παρέλαση κράτησε ψηλά την λεγόμενη κεφίγια που αποτελεί σύμβολο της αντίστασης ενός ολόκληρου λαού για δεκαετίες.
Μάλιστα, όπως καταγράφεται στο βίντεο, η κίνηση αυτή καλωσορίστηκε με χειροκροτήματα από τον απλό κόσμο που παρευρισκόταν στην παρέλαση.
Παρών ήταν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

Παράλληλα, βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και εναντίωσης στην ελληνική εμπλοκή που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
«Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης