Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη Τούρκος, ομολόγησε εμπρησμό στον Ασπρόπυργο: Η τρίτη πυρκαγιά σε λίγες ημέρες - Κικίλιας: Εγκληματική συμπεριφορά

Συνελήφθη Τούρκος, ομολόγησε εμπρησμό στον Ασπρόπυργο: Η τρίτη πυρκαγιά σε λίγες ημέρες - Κικίλιας: Εγκληματική συμπεριφορά
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:30 και δεν απειλεί κατοικίες.
Συνελήφθη ένας Τούρκος υπήκοος για την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής, η τρίτη μέσα σε λίγες ημέρες και ομολόγησε τον εμπρησμό.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:30 και δεν απειλεί κατοικίες, αφοού για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ την συνδρομή τους παρείχαν και υδροφόρες O.T.A., οπότε και οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά.
Όπως έγινε πριν από λίγα λεπτά γνωστό, στη σύλληψη του υπαίτιου εμπρηστή για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω προχώρησαν οι Αρχές σύμφωνα με την ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια.
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως πρόκειται για Τούρκο υπήκοο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιφερειακή #Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 43 #πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 1 E/Π. Συνδρομή από υδροφόρες O.T.A. Τρεις φωτιές στο ίδιο σημείο μέσα σε λίγες μέρες – Τι ανέφερε ο κ. Κικίλιας

Σε ανάρτηση του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις φωτιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες στην ίδια περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι «πλέον δεν πρόκειται περί αμέλειας αλλά εγκληματικής κατ’ επανάληψη συμπεριφοράς».
Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Σήμερα η τρίτη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες που προλαβαίνει και αντιμετωπίζει επιτυχώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ίδια περιοχή στο όρος Αιγάλεω.
Εδώ πλέον δεν πρόκειται περί αμέλειας, αλλά εγκληματικής κατ’ επανάληψη συμπεριφοράς. Παρακαλώ τους πολίτες, κάθε φορά που παρατηρούν κάτι ύποπτο να επικοινωνούν άμεσα με το 112 ή το 199».
Σημειώνεται δε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις 27 Απριλίου, στις 14 Μαϊου και στις 15 Μαϊου πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην ίδια περιοχή, στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης