Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Conference League - Απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drones στην Αττική

Conference League - Απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drones στην Αττική
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία απαγορεύονται «οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας»
Στην απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drones, ενόψει του αυριανού τελικού του Europa Conference League στο OPAP Arena, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα (29/5, 22:00), προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία απαγορεύονται «οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας».
Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από αύριο, ημέρα διεξαγωγής του τελικού, στις 14:00 έως και τις 06.00 της επομένης. Επιπλέον, η απαγόρευση, αφορά στις περιοχές του λεκανοπεδίου όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση καθώς και σχετικές με αυτή εκδηλώσεις.
«Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη η τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αύριο, ενώ η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε και απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης και πορειών (πεζή, μηχανοκίνητη κ.λπ) από την 06:00 ώρα της 29/5 έως και την 06:00 της 30/5 στον Νομό Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, μοιράστηκε ήδη στους κατοίκους της περιοχής ειδικό φυλλάδιο από το αστυνομικό τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με πληροφορίες και οδηγίες για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE.
Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από την 14.00 ώρα της 29 Μαΐου 2024 έως και την 06.00 ώρα της επόμενης μέρας και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, στην οποία περιλαμβάνονται τα σημεία όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση καθώς και σχετικές με αυτή εκδηλώσεις.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης