Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημογλίδου (ΕΛ.ΑΣ): Επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων τα μέτρα ασφαλείας για Conference League - Υπάρχουν σενάρια

Δημογλίδου (ΕΛ.ΑΣ): Επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων τα μέτρα ασφαλείας για Conference League - Υπάρχουν σενάρια
«Κανείς δεν μπορεί να περάσει στον προστατευμένο πλέον χώρο, καθώς έχει αποστειρωθεί» είπε χαρακτηριστικά η Κ. Δημογλίδου
«Καταρτίστηκε ειδικά ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Όντως είναι πολύ υψηλού επιπέδου τα μέτρα ασφαλείας. Θα έλεγα ότι είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.
Η κα Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ενόψει του αποψινού τελικού της Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Φιορεντίνα, εξήγησε πως «οι συσκέψεις ξεκίνησαν εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες» και ο σχεδιασμός για την αποφυγή επεισοδίων από τους οπαδούς γίνεται σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή, την UEFA, αλλά και των δύο ομάδων που έφτασαν στον τελικό, καθώς και της ΕΠΟ.
Όπως είπε, πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν μόνο σήμερα στο Λεκανοπέδιο και ήδη οι έλεγχοι από τις 6 το πρωί σήμερα είναι πιο έντονοι.
«Κανείς δεν μπορεί να περάσει στον προστατευμένο πλέον χώρο, καθώς έχει αποστειρωθεί» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στις έρευνες συμμετείχε ειδικό συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, αλλά και όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αττικής.

Τα σενάρια

Σχετικά με την έκβαση του αγώνα και στον τρόπο αποχώρησης των οπαδών των δύο ομάδων, ανέφερε πως «υπάρχουν σενάρια και για την περίπτωση που κερδίσει ο Ολυμπιακός, αλλά και η Φιορεντίνα».
Ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν με το σφύριγμα της λήξης του ποδοσφαιρικού αγώνα.
«Οι οπαδοί της Φιορεντίνα θα μετακινηθούν αποκλειστικά με λεωφορεία και με τον ίδιο τρόπο που θα φτάσουν στο γήπεδο, με τον ίδιο τρόπο θα αποχωρήσουν», τόνισε η κα Δημογλίδου, αποσαφηνίζονταςότι δεν θα αποχωρήσουν όλοι μαζί οι φίλαθλοι των δύο ομάδων από τις ίδιες εξόδους του γηπέδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης