Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλλας για Προβόπουλο: Προστάτευσε τη χώρα, σοβαρό κενό από την αποχώρησή του

Σάλλας για Προβόπουλο: Προστάτευσε τη χώρα, σοβαρό κενό από την αποχώρησή του
Δήλωση Μιχάλη Σάλλα για τον εκλιπόντα Γιώργο Προβόπουλο
Ο Γιώργος Προβόπουλος ήταν ένα υπόδειγμα υψηλού κρατικού λειτουργού, αναφέρει ο Μιχάλης Σάλλας για τον εκλιπόντα πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
"Γνώριζε τη δουλειά του ήταν συνεπής, ειλικρινής, αποφασιστικός, συνετός και ανθρώπινος. Είμασταν συμφοιτητές, συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, στενοί συνεργάτες στην Τράπεζα Πειραιώς και ζήσαμε από κοινού τα πρώτα δύσκολα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης", ανέφερε ο Σάλλας.
"Χωρίς τον Προβόπουλο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 2008-2014, τα πράγματα για την Ελληνική Οικονομία και ειδικότερα για το Τραπεζικό Σύστημα, θα είχαν πολύ χειρότερη πορεία.
Προστάτευσε τη χώρα σε συνεργασία με τον τότε πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, από bank run και πιθανότατα bail-in, προστατεύοντας αποφασιστικά την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές καταθέσεις.
Η αποχώρησή του το 2014 δημιούργησε σοβαρό κενό, στην διαπραγμάτευση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και ιδιαίτερα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς χρήματος, στην προστασία της τραπεζικής αγοράς, και στην διαχείριση των κόκκινων δανείων με την μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους.
Εμείς όλοι, οι φίλοι και συνεργάτες του, θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο και την ψύχραιμη και πάντοτε συνετή συμβουλή του και παρουσία του, όποτε χρειάστηκε.
Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Ευδοκία, στα παιδιά του Μαργέτα, Θεοδώρα, Θανάση και στα έξι εγγόνια του", κατέληξε ο κ. Σάλλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης