Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δείτε την λίστα ποιοι απέτυχαν να πάρουν το Conference, ας καταλάβουμε τι πέτυχε ο Ολυμπιακός, και πως εκεί είναι η ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Δείτε την λίστα ποιοι απέτυχαν να πάρουν το Conference, ας καταλάβουμε τι πέτυχε ο Ολυμπιακός, και πως εκεί είναι η ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο!
Η λίστα είναι ατελείωτη, αλλά ας αναφέρουμε αρκετά ονόματα από αυτήν, μήπως κάποιοι στην Ελλάδα αντιληφθούν πως το να κατακτάς οποιοδήποτε ευρωπαϊκό  τρόπαιο δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Στο Conference έπαιξαν αυτά τα τρία χρόνια, από την στιγμή που αποφάσισε η UEFA να βάλει 3η διοργάνωση στη ζωή μας, η Φέγενορντ, η Μαρσέιγ, η Άντερλεχτ, η Μπριζ, η Άστον Βίλα, η Λέστερ, η Φιορεντίνα, ο Άγιαξ, η Λάτσιο, η Σέλτικ και η Βιγιαρεάλ, και όμως δεν το κατέκτησαν! Συνεπώς, το να το κοροϊδεύουν οπαδοί στη χώρα μας δείχνει και το πόσο… αγράμματο στο  ποδόσφαιρο είναι το ελληνικό  κοινό! Και όχι αγοράκια μου και κοριτσάκια μου, δεν είναι Ιντερτότο, ούτε Κύπελλο Ραππάν, γιατί αυτά ουδέποτε μετρούσαν επίσημα ως τρόπαια για την UEFA

Γράφει ο Maverick

Η Ελλάδα λοιπόν, έχει επίσημα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, πρόβλημά του! Ωστόσο, λίγο αυτοκριτική και στον  Ολυμπιακό, αφού ο αντιπρόεδρος του απαξίωνε το Conference όταν έφτασε πρώτος ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά πρόπερσι.

Πίσω στο θέμα μας όμως. Μετά τον τίτλο του 2004 σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα πήρε και έναν σε διασυλλογικό επίπεδο. Καθόλου μικρό πράγμα. Και  έφτασε στην 15η θέση η Ελλάδα, όποτε του χρόνου βγάζουμε πάλι δυο ομάδες στα προκριματικά του Champions League. Και ο Κυπελλούχος θα είναι στον τρίτο προκριματικό γύρο το καλοκαίρι του 2025,  επειδή ο Ολυμπιακός έκανε πραγματική υπέρβαση και χρειαζόταν τρεις νίκες στα δυο ημιτελικά παιχνίδια και στον τελικό! Κάτι απίστευτο. Και το έκανε!

Τώρα, εκείνο που μετράει πάνω από όλα για τον ίδιο τον οργανισμό, είναι η επιτυχία που καταγράφεται στα βιβλία της ιστορίας. Δεύτερο και πολύ σημαντικό, γλυτώνει δύο ολόκληρους μήνες μέσα στο καλοκαίρι ώστε να πάει απευθείας στη  διοργάνωση του Europa League στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό δίνει στον Μεντιλίμπαρ χρόνο να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει ο ίδιος. Και τρίτον, έδειξε συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον δρόμο προς την πιο βατή διοργάνωση, που κάποια στιγμή όμως θα αρχίσουν μαζί της να ασχολούνται οι βασικές χώρες. Ή στην χειρότερη, θα αρχίσουν ομάδες με προϊστορία και περγαμηνές από τις χώρες δεύτερη ταχύτητας να παίρνουν πιο σοβαρά τη διοργάνωση.

Και τότε, όταν δυσκολέψει η περίπτωση να φτάσουν ξανά ελληνικές ομάδες ακόμα και στα προημιτελικά, θα γίνει ακόμα πιο αντιληπτό πως κάθε άλλο παρά… Ιντερτότο και Μίλκο Καπ ήταν αυτό που πήρε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: www.bnsports.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης