Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιστολική ψήφος: Εκπνέει η προθεσμία αποστολής για τους εκλογείς της ελληνικής επικράτειας

Επιστολική ψήφος: Εκπνέει η προθεσμία αποστολής για τους εκλογείς της ελληνικής επικράτειας
Εάν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα
Σχετικά Άρθρα
Εκπνέει το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ψηφοφόροι που διαμένουν στην Ελλάδα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με επιστολική ψήφο.
Για να είναι εντός της προθεσμίας, το εκλογικό υλικό πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως αύριο, Δευτέρα 3 Ιουνίου, εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της εταιρείας κούριερ και έως την Τρίτη 4/6 στην περίπτωση που ο φάκελος κατατεθεί απευθείας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.
Ωστόσο, εάν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί, περίπτωση που στην οποία- όπως και για όσους δεν στείλουν καθόλου τον φάκελο- , οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμενοι την ημέρα των εκλογών, μετά τις 11:00.
Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα, μέχρι και το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 17:00.
Για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, η σχετική προθεσμία έληξε στις 28/5.
Ήδη, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, πάνω από 132.500 επιστολικές ψήφοι (περίπου 2/3 των συνολικών) έχουν φτάσει στον προορισμό τους μέσω του ταχυδρομείου. Υπενθυμίζει ότι αύριο, Δευτέρα 3/6, είναι η τελευταία ευκαιρία μέσω των συνεργαζόμενων εταιριών κούριερ και μεθαύριο Τρίτη 4/6, για να παραδώσουν οι ίδιοι οι εκλογείς μέσω επιστολικής τον φάκελο σε κατάστημα της εταιρείας κούριερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης