Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση κατάληψης εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση κατάληψης εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν κράνη και ξύλινα κοντάρια
Στην εκκένωση κατάληψης που στεγαζόταν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας 3/6.
Η αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έγινε στο στέκι «Primavera», χώρος που βρίσκεται στο πρώην κυλικείο της Θεολογικής Σχολής του Ιδρύματος και είχε καταληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.
Η Ελληνική Αστυνομία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, απέκλεισε περιμετρικά το σημείο της κατάληψης προχωρώντας σε εκκένωση και αφού σφράγισαν τον χώρο, τον απέδωσαν στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση δεν εντοπίστηκαν άτομα στο σημείο, όμως στο χώρο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως κράνη και ξύλινα κοντάρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρονατι τα ακόλουθα:
"Πρωινές ώρες σήμερα (3-6-2024) πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομική επιχείρηση σε ισόγειο χώρο του Α.Π.Θ., ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την 8 Νοεμβρίου 2023.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-11 ξύλινα κοντάρια,
-1 λοστός,
-7 κράνη και
-1 ποδήλατο, η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται.
Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Α.Π.Θ..
Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης".
elas1_37.JPG
elas2_22.JPG
elas3_9.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης